A másfél éves kislányom az utóbbi időben nem akarja megenni a zöldségeket. Ezért találtam ki ezt a fogást, szerencsére nagy sikerrel, mivel három szeletet is megevett belőle. Persze a gombát nem adtam neki, de mártást minden további nélkül. Én csak ajánlani tudom a hasonló helyzetben lévő anyukáknak és még a család is szeretni fogja, bár a férjem hiányolta belőle a húst. De nem kell mindig húst enni! :)
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
zöldségek ízlés szerint (én francia saláta alapot használtam)
fokhagyma
30 dkg reszelt sajt
sonka
30 dkg gomba
5 dl tejföl
kevés fűszerpaprika
kevés kakukkfű
olaj
Így készül:
A zöldségeket és sonkát kevés olajon némi sóval megpároljuk. Ízlés szerinti mennyiségű, zúzott fokhagymával és friss petrezselyemmel ízesítjük. A rétest szétszedjük, én két lapot használok egy tekercshez. Olajjal megkenjük a rétes felső lapját és egy csíkban a zöldségekkel megtöltjük és sajttal megszórjuk. Feltekerjük és zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket tejföllel megkenjük. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Az öntethez a gombát megtisztítjuk, sózzuk és olajon addig pirítjuk, amíg a leve elfől. Megszórjuk egy kiskanál pirospaprikával és ízlés szerintit mennyiségű kakukkfűvel. Hozzáadjuk a tejfölt és összeroggyantjuk. A megsült rétest a mártással és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése