Nem szeretem a spenót főzeléket, viszont manapság ezer lehetőség van a paraj egyéb módon történő felhasználásának. Ezt próbáltam én is kutatni, míg rátaláltam erre a receptre, ami nekem nagyon bejött, tényleg szívesen enném többször is. Arról nem is beszélve, hogy nagyon egészséges. A férfi családtagoknak nem valószínű, hogy bejön ez az étel, mivel zöld és nincs benne hús. :)) Nekik érdemes a zöld pestoval kezdeni, mivel karakteresebb, teltebb ízvilágú, mint a spenót.
Hozzávalók:
400 g penne tészta
400 g friss vagy mirelit spenót
3 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 tömlős natúr medve sajtkrém
só, bors, szerecsendió
sajt
Így készül:
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A zöldhagymát karikákra vágjuk és kevés olajon megfonnyasszuk. A spenótot és a fokhagymát hozzá adjuk és sóval, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Addig kell párolni, míg a spenót összeesik. Majd öntsük hozzá a tejszínt és sajtkrémet. Főzzük össze és amikor kész botmixerrel pépesítsük. A tésztát keverjük a szószba és ízlés szerinti reszelt sajttal tálaljuk.
Egyszerű, gyors és kiadós étel, tényleg csak ajánlani tudom.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése