Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2012. június 13., szerda

Parajos penne


Nem szeretem a spenót főzeléket, viszont manapság ezer lehetőség van a paraj egyéb módon történő felhasználásának. Ezt próbáltam én is kutatni, míg rátaláltam erre a receptre, ami nekem nagyon bejött, tényleg szívesen enném többször is. Arról nem is beszélve, hogy nagyon egészséges. A férfi családtagoknak nem valószínű, hogy bejön ez az étel, mivel zöld és nincs benne hús. :)) Nekik érdemes a zöld pestoval kezdeni, mivel karakteresebb, teltebb ízvilágú, mint a spenót. 

Hozzávalók:

400 g penne tészta
400 g friss vagy mirelit spenót
3 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 tömlős natúr medve sajtkrém
só, bors, szerecsendió
sajt

Így készül:

A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A zöldhagymát karikákra vágjuk és kevés olajon megfonnyasszuk. A spenótot és a fokhagymát hozzá adjuk és sóval, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Addig kell párolni, míg a spenót összeesik. Majd öntsük hozzá a tejszínt és sajtkrémet. Főzzük össze és amikor kész botmixerrel pépesítsük. A tésztát keverjük a szószba és ízlés szerinti reszelt sajttal tálaljuk.

Egyszerű, gyors és kiadós étel, tényleg csak ajánlani tudom.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.