Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2012. január 8., vasárnap

Szűzpecsenye póréhagyma mártással



Hozzávalók:

  • 2 szál póréhagyma
  • 3 tk olívaolaj
  • 3 diónyi margarin
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 szál kakukkfű (vagy 2 tk szárított)
  • 4 dl tejszín
  • 1 db sertésszűz
  • 1/2 kg krumpli a körethez
Így készül:

A sertésszüzet megmossuk, és kevés olajon pár perc alatt előpirítjuk minden oldalát, majd egy tepsire kiszedjük, a pecsenyezsiradékkal leöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben átsütjük. Sülés közben a húst folyamatosan locsoljuk a zsiradékával. Amíg sül elkészítjük a mártást. Ehhez a pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk vagy összezúzzuk. Kevés olajon a kakukkfűvel lepirítjuk és a tejszínnel felöntjük. Ízlés szerint sózzuk. Ha a hús megsült a póréhagyma mártással tálaljuk. Köretnek serpenyős burgonya illik hozzá, amit úgy készítünk, hogy a meghámozott, megmosott burgonyát nagyobb kockákra vágunk és félig megfőzzük. A félig megfőtt burgonyát ezután serpenyőben, forró olajban kisütjük. A sütéskor nem szabad forgatni a krumplit, így szépen lepirul az oldala és nem esik szét. Csak akkor keverjünk rajta egyet, amikor már lepirult az alsó része. A köretet frissen, forrón adjuk a póréhagymás szűzpecsenye mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.