Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. december 23., péntek

Karácsonyi készülődés 2.

Idő, idő, idő! Sajnos a nagy ajándékbeszerző rohanásban nem maradt idő semmire. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, de most adok magamnak két percet. A mézes kalács házikót - idő híján - nem tudtam elkészíteni, ezért a receptet sem tudom feltenni (mivel nem próbáltam, nem ajánlom). A programot kénytelen voltam leegyszerűsíteni, ezért a mézeskalács helyett idén trüffeleket fogok készíteni. Nagyon egyszerűnek tűnik a recept, ezért ajánlom mindenkinek:

Narancsos-csokoládés trüffel: (forrás NoSatly.hu)

Hozzávalók:
  • 0 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 2 nagy narancs reszelt héja
  • cukrozatlan kakaópor
 Így készül:
  1. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk.
  2. Közben a vajat és a tejszínt külön-külön habosra verjük, majd a csokoládéhoz adjuk, és belereszeljük a narancsok héját.
  3. Egy lefóliázott tálra halmozzuk a masszát, majd szépen ellapogatjuk, hogy kb. 2 centi vastag csokilapot kapjunk. Így megy a hűtőbe, míg meg nem dermed.
  4. Másnap felkockázzuk, és nedves kézzel golyókat formázunk belőle.
  5. Cukrozatlan kakaóporba hempergetjük őket.
Ezt a receptet ma délután fogom kipróbálni, ezért garanciát nem vállalok, de a hozzászólások  elég meggyőzők. Ajándéknak sem utolsó, bár tudom kicsit elkéstem ezzel. 
A trüffelt jégkockatartóba könnyen formázhatjuk, így nem nagy gond, ha kissé keményebbre sikerül a vártnál. 
Elkészültek a trüffelek. Nos igazán finom lett, de kiegészítettem egy narancs levével és a keserű kakaópor helyett én porcukorba forgattam. Így már igazi íz harmónia. A jégkockatartós megoldás szükségszerű, mivel én azt tapasztaltam, hogy a formázás alatt a kéz melegétől gyorsan olvad, ezáltal sokkal könnyebb dolgunk van. Érdemes kipróbálni, de vigyázat csupa csoki!



Eszti zserbója:

Hozzávalók:

Tészta:
2dkg élesztő
1dl tej (1 tk. cukor az élesztő futtatásához)
35 dkg liszt
10 dkg zsír
5dkg cukor
1 egész tojás
csipet só
csipet szódabikarbóna
pár csepp rum

Töltelék:
40 dkg darált dió
40 dkg baracklekvár


Tetejére:
15 dkg csoki
 5 dkg vaj


A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt, tojást, szódabikarbónát, sót, rumot, cukrot és alaposan összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát fél órát pihentetjük. A tésztát 3 részre osztjuk. Az első  részt tepsi nagyságúra nyújtjuk és kivajazott tepsibe helyezzük, megkenjük a töltelék felével (dió+ lekvár keveréke). A második részt szintén tepsi nagyságúra nyújtjuk és befedjük vele a tölteléket, ezt a lapot is megkenjük a maradék töltelékkel. Végül a harmadik részt is tepsi nagyságúra nyújtjuk és befedjük  vele a tölteléket.Villával megszurkáljuk. Fél órát pihentetjük és megsütjük. A csokit és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk és a süteményt a csokival bevonjuk.


Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.