Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2012. június 13., szerda

Lángos


Nem nehéz jó lángost készíteni, csak néhány apró trükköt kell követni. Ki nem állhatom a zsírban tocsogó fajtáját, azzal ki lehet kergetni a világból. Viszont az igazi sajtos-tejfölös lángosnak nehéz ellenállni, ezért szoktam otthon is készíteni. Aki szereti annak ajánlom kipróbálni, mert tényleg nem nagy ügy finom házi lángost sütni.


Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg főtt, tört burgonya
1 kocka élesztő
2 dl tej
csipet cukor
olaj

Az élesztőt a már ismert módon a  tejben felfuttatjuk. (A tejet langyosra melegítjük, kis cukrot keverünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, majd a tetejét meghintjük 1 kanál liszttel. Meleg helyre tesszük kb. 10-15 percre.)
Ha az élesztőnk felfutott, akkor az alapanyagokat (az olaj kivételével) robotgéppel, vagy kenyérsütő megfelelő fokozatával kidagasztjuk. Akkor kész, ha a tészta elválik az edény falától. Ekkor a masszát letakarjuk és meleg helyre tesszük, kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk és kis cipókra osztjuk. A cipók mérete nincs kőbe véve, én nagyobbakat szokta, hogy szép nagy lángosok legyenek. A cipók tetejét olajjal megkenjük és kétszeresére kelesztjük. Ezt követően olajos tálcán, a kezünkkel kerekre nyújtjuk és bő, forró olajban kisütjük. Akkor nem szívja magába a zsírt, ha kellően forróra hevítettük. A megsült lángosokat lecsöpögtetjük és ízlés szerint kínáljuk. 


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.