Hozzávalók (2 személy részére):
2 db nagyobb csirkemell
10 dkg fetasajt
nagy marék friss bazsalikom
4 szelet bacon
provanszi fűszerkeverék
só, bors
Így készül:
A csirkemelleket megtisztítjuk, sózzuk és enyhén megklopfoljuk, majd a fűszerkeverékkel bedörzsöljük mindkét felét.
A bazsalikomot apróra vágjuk és a fetával elkeverjük. Nem szabad sózni, mert a feta sós.
A húsokat megkenjük a sajtos, bazsalikomos keverékkel és feltekerjük.
A tekercseket 2-2 szelet bacon szalonnával szorosan áttekerjük. Nem szükséges megtűzni, nem fog szétesni.
A töltött húst serpenyőben, közepesre hevített olajban kisütjük. Ügyeljünk arra, hogy a szalonna végével lefelé kezdjük sütni, így biztosan nem fog visszapöndörödni a szalonna és egyben marad a hús.
Rizzsel vagy zöld körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése