Ezt a receptet még évekkel ezelőtt a vacsoracsata című műsorban láttam, amelyben Ungár Anikó készítette vendégeinek. A kiemelkedően elismerő reakciók keltették fel bennem a figyelmet és én is elkészítettem ezt a tényleg felmagasztalhatatlan krémlevest. Olcsó, laktató és több, mint finom. Ungár Anikó pirított kenyérkockák helyett fenyőmaggal kínálta, ám én nem merek magokat tenni a férjem elé, mert kinevetne, így maradtam a hagyománygazdag feltétnél és meg kell mondjam bejött.
Szóval ajánlom mindenkinek, mert 1/2 óra alatt összeüthető, egészséges vacsora.
Hozzávalók 2 személy részére:
1 nagyobb szál friss póréhagyma (a póréhagymán áll vagy bukik a dolog, mert tapasztalatból tudom, hogy a régi, fás zöldség szálkás lesz a levesbe a turmixolás ellenére is)
2 db zsenge sárgarépa
1 db zöldségleves kocka
2 dl főzőtejszín
1 ek. curry
1 ek. szerecsendió
1 ek. kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
só, fehér bors ízlés szerint
Így készül:
A zöldségeket megtisztítjuk és karikákra vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, a fűszereket belekeverjük és a fokhagymákat is hozzátesszük. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük 1/2 liter vízzel, a leveskockát beledobjuk. 10 percig főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk. A tejszínnel összeforraljuk. Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal érdemes tálalni, de levesgyönggyel is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése