Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2014. január 12., vasárnap

Réteges pohárdesszert házi karamellöntettel

Szeretnék bemutatni egy nagyon egyszerű mégis csodálatosan finom desszertet. A koronát az igazi házi karamell adja. Sokan megijednek a házi karamell készítésétől, pedig nem kell, mert van egy szuper titkos módszer, amellyel biztosan nem ég oda a cukor és nagyon szép, selymes karamellöntetet kapunk.

Hozzávalók:


  • 1 tasak főzés nélküli vanília puding;
  • 4 dl habtejszín;
  • 1 csomag mézes Győri édes omlós keksz;
  • 1-2 babán (elhagyható)
  • 10 dkg kristálycukor;
  • 5 dkg vaj;
  • 1 dl tejszín.

Így készül:

A kekszet durvára törjük.
A pudingot a tasakon található leírás szerint elkészítjük, a habtejszínt kemény habbá verjük.
A banánt felkarikázzuk.
 A kekszet kevés tejjel elkeverjük, hogy puha legyen.
 Az előkészületek után jöhet a házi karamellöntet elkészítése:

A cukrot teflonos serpenyőben elkezdjük melegíteni. És a TITOK: a cukrot egészen addig nem szabad megkeverni, amíg a közepe fel nem olvadt! Ha már szépen felolvadt és a szélén van már csak kevés cukor, akkor már meg szabad keverni.  Ezzel a módszerrel biztosan nem fog leégni a cukor és nem lesz keserű a karamellöntet. Ha a cukor már teljesen felolvadt, akkor jöhet hozzá a vaj, majd ha az is elolvadt, elkeverjük a tejszínnel. 1-2 percig összefőzzük és kész is. Ahogy hűl úgy sűrűsödik.

Ezt követően elkezdhetjük a desszertet rétegezni:

A kehely aljára kekszet teszünk. Ízlés dolga mennyit, nem kell túl sok.
Erre a vanília pudingot, majd banánt (elhagyható) és meglocsoljuk a karamellel.
Aztán szintén keksz, puding, banán, öntet. A végén pedig tejszínhabbal zárjuk.

Ebből a mennyiségből kb.: 5  db 3 dl-es kelyhet kapunk. 

Hűtőszekrénybe tesszük és egy-két óra elteltével már élvezhetjük is ezt a fonom desszertet.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.