Hozzávalók:
- 1 tasak főzés nélküli vanília puding;
- 4 dl habtejszín;
- 1 csomag mézes Győri édes omlós keksz;
- 1-2 babán (elhagyható)
- 10 dkg kristálycukor;
- 5 dkg vaj;
- 1 dl tejszín.
Így készül:
A kekszet durvára törjük.
A pudingot a tasakon található leírás szerint elkészítjük, a habtejszínt kemény habbá verjük.
A banánt felkarikázzuk.
A kekszet kevés tejjel elkeverjük, hogy puha legyen.
Az előkészületek után jöhet a házi karamellöntet elkészítése:
A cukrot teflonos serpenyőben elkezdjük melegíteni. És a TITOK: a cukrot egészen addig nem szabad megkeverni, amíg a közepe fel nem olvadt! Ha már szépen felolvadt és a szélén van már csak kevés cukor, akkor már meg szabad keverni. Ezzel a módszerrel biztosan nem fog leégni a cukor és nem lesz keserű a karamellöntet. Ha a cukor már teljesen felolvadt, akkor jöhet hozzá a vaj, majd ha az is elolvadt, elkeverjük a tejszínnel. 1-2 percig összefőzzük és kész is. Ahogy hűl úgy sűrűsödik.
Ezt követően elkezdhetjük a desszertet rétegezni:
A kehely aljára kekszet teszünk. Ízlés dolga mennyit, nem kell túl sok.
Erre a vanília pudingot, majd banánt (elhagyható) és meglocsoljuk a karamellel.
Aztán szintén keksz, puding, banán, öntet. A végén pedig tejszínhabbal zárjuk.
Ebből a mennyiségből kb.: 5 db 3 dl-es kelyhet kapunk.
Hűtőszekrénybe tesszük és egy-két óra elteltével már élvezhetjük is ezt a fonom desszertet.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése