Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2012. június 13., szerda

Túrós Isler





Az omlós süteményeket nagyon szeretem, ezért gondoltam kipróbálom az islernek ezt a túrókrémes változatát. Nagyon finom, bár én személy szerint maradok a jól bevált hagyományos formájánál. Viszont a férjem, aki egyáltalán nem szereti a lekváros édességeket nagyon jóízűen ette és jobbnak, ízesebbnek tartotta elődjénél a sima lekváros változatnál. 

Omlós tésztát előszeretettel készítek, mivel nincs vele sok macera, sőt pont az a titka, hogy nem szabad agyon gyúrni, mert a kéz melegétől a vaj megolvad benne és nem lesz lesz igazán omlós az eredmény. Ezért elegendő éppen csak össze állítani a masszát és azonnal mélyhűtőbe tenni. Akkor lesz jó a tészta, ha látunk benne egész vajdarabkákat.


Túrós isler:

Hozzávalók:

30 dkg liszt
25 dkg porcukor
30 dkg margarin (Rama vagy Lurpak)
1 tojás 
25 dkg túró
10 dkg tejföl
 1 csomag vaníliás cukor
2 ek. búzadara
barack lekvár
2 ek. kakaópor

Így készül:

Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet 10 dkg margarinnal géppel összemorzsoljuk, majd a tojással és 10 dkg porcukorral összedolgozzuk. Gyorsan dolgozzunk, nem kell, hogy egyenletes legyen a tészta, az a jó, ha vajdarabkák látszanak benne, mert akkor lesz omlós a tészta. A tésztát fokpakkba csomagolva 20 percre mélyhűtőbe tesszük. Ezt a lépést nem szabad kihagyni. A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, 5 dkg porcukorral és a búzadarával krémesre kidolgozzuk. Akkor lesz egyenletes krém a túróból, ha legalább 15-20 percig robotgéppel keverjük. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük dermedni. A lehűlt tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle, amit zsírpapírral bélelt tepsibe helyezünk és 180 fokos sütőben világosbarnára sütjük. A megsült islertésztát hagyjuk kihűlni, ezalatt előkészítjük a csokimázat. 10 dkg porcukrot 10 dkg margarinnal és 2 ek. kakaóporral gőz fölött felolvasztunk. A tészták egyenletesebb oldalát belemártjuk a csokiba és rácsra tesszük, amíg megköt a csokoládé a tetején. Végül lekvárral és túrókrémmel megtöltjük és összetapasszuk a sütiket. 

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.