Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2012. január 25., szerda

Szűzpecsenye mandulás kéregben





Ezt a receptet a Stahl magazin téli számában találtam és de jó, hogy kipróbáltam. Nagyon finom és végtelenül gyors. Nincs is mit hozzá fűzni, ki kell próbálni!

Hozzávalók:

1 db 40 dkg-ás sertés szűz
két ujjnyi kolozsvári szalonna
5 g mandula
3 ek. kakukkfű
4 gerezd fokhagyma

Így készül:

A szalonnát felaprózzuk és 3-4 ek. olajban zsírjára sütjük. A mandulát durvára daráljuk és 2 ek szalonnás olajjal összekeverjük. A szalonnát, fokhagymát, kakukkfüvet és 3 ek. szalonnás zsiradékot összedaráljuk a turmix gépben. A húst lehártyázzuk és sóval bedörzsöljük, néhány helyen bevagdossuk. A szalonnás péppel minden oldalát bekenjük és a tetejére kenjük a mandulát is. A szalonna megmaradt zsiradékát a tepsibe rakjuk és erre helyezzük a bekent húst. Fóliával letakarjuk és 20 percig 200 fokon sütjük. Majd a fóliát levesszük és további 10-15 percig pirítjuk. Állítólag elég 20 perc sütés neki, de én szeretem, ha biztosan átsül a hús. Zöld körettel vagy friss salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.