Ezt a receptet a Stahl magazin téli számában találtam és de jó, hogy kipróbáltam. Nagyon finom és végtelenül gyors. Nincs is mit hozzá fűzni, ki kell próbálni!
Hozzávalók:
1 db 40 dkg-ás sertés szűz
két ujjnyi kolozsvári szalonna
5 g mandula
3 ek. kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
Így készül:
A szalonnát felaprózzuk és 3-4 ek. olajban zsírjára sütjük. A mandulát durvára daráljuk és 2 ek szalonnás olajjal összekeverjük. A szalonnát, fokhagymát, kakukkfüvet és 3 ek. szalonnás zsiradékot összedaráljuk a turmix gépben. A húst lehártyázzuk és sóval bedörzsöljük, néhány helyen bevagdossuk. A szalonnás péppel minden oldalát bekenjük és a tetejére kenjük a mandulát is. A szalonna megmaradt zsiradékát a tepsibe rakjuk és erre helyezzük a bekent húst. Fóliával letakarjuk és 20 percig 200 fokon sütjük. Majd a fóliát levesszük és további 10-15 percig pirítjuk. Állítólag elég 20 perc sütés neki, de én szeretem, ha biztosan átsül a hús. Zöld körettel vagy friss salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése