Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2012. január 25., szerda

Pestos pizza

Imádok pizzát sütni. Már csak azért is, mert minden beképzeltség nélkül mondhatom, hogy sokkal finomabb, mint az éttermi pizza. El kell mondjam, hogy általában nem szeretem a házi pizzákat, mivel nehéz eltalálni a tészta és a feltétek arányát. Mostanra már annyi pizzát sütöttem, hogy kijelenthetem finomabb, mint az éttermi pizza. A pizza tészta receptjét már leírtam egy korábbi bejegyzésben, de még egyszer megmutatom. Ez az a pizza, ami hihetetlen módon másnap még finomabb, mint frissen. A tészta puha, az ízek összeértek. Na ezt a titkot mutatom meg pizza rajongóknak. 

Hozzávalók 4 db nagy pizzához:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 ek cukor
2 ek só
5,5 dl tej

Így készül:

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kikeverjük és egy evőkanál liszttel megszórjuk a tetejét.  Meleg helyre tesszük. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval elkezdjük dagasztani. Akkor jó, ha már elválik a tészta a kezünkről. Akinek van kenyérsütő gépe, nyugodtan használja a dagasztó funkciót, szépen kidolgozza a tésztát. 
A kidolgozott tésztát meleg helyre tesszük és kétszeresére kelesztjük. Ezalatt a feltéteket előkészítjük tetszés szerint. 

Pestos feltét:

20 kiskanál zöld pesto 
40 dkg trappista sajt
4 db mozzarella gombóc lecsepegtetve
1 üveg paradicsom szósz
sonka, gomba tetszés szerint

A trappista sajtot lereszeljük, a mozzarellát közepes vastagságú szeletekre vágjuk. A sonkát tetszés szerint kockázzuk, a gombát nagyobb darabokra szeljük és megpirítjuk.

A megkelt tésztát négy részre szedjük és vékony 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Megkenjük paradicsommal, ráhalmozzuk a sonkát, gombát és megszórjuk reszelt sajttal. A sajtot kevés oregánóval fűszerezhetjük. Erre jönnek a mozzarella szeletek. A pizza szélét és a sajtot meglocsoljuk kevés olajjal, majd a pestot kis kupackákba ráhelyezzük mindennek a tetejére. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. 

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.