Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. október 16., vasárnap

Fahéjas csiga


Én este szoktam elkészíteni ezt a péksüteményt, ami másnap tökéletes reggeli lehet, de az esti filmnézéshez is pompás élményt biztosít az elfogyasztása. Meglehetősen gyakran készítem, mert nagyon kapós nálunk. Már amikor sül összefut a nyál a szánkban az ellenállhatatlan illata miatt. Bár, mint minden kelt süteményt, ezt is macera elkészíteni, viszont a család elismerő szavai mindenben kárpótolja a készítőt.




Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg liszt
2 ek. cukor
3 tojássárgája
5 dkg olvasztott margarin
2 dl tej
2 csipet só
1 kocka élesztő

Töltelékhez:

25 dkg margarin
1 tasak őrölt fahéj
20 dkg kristálycukor

Öntés:
3 dl tej
2 ek. cukor

Így készül:

Az élesztőt felfuttatjuk (2 dl langyos tejben elkeverem a belemorzsolt élesztőt és a cukrot, a tetejét megszórom 1 ek. liszttel és 20 percre meleg helyre teszem. Ekkor az élesztő felfut). A felfuttatott élesztőt hozzáöntjük a tészta többi alapanyagához és dagasztjuk (kenyérsütő dagasztó fokozata tökéletesen megcsinálja helyettünk). A tésztát addig pihentetjük, amíg duplájára nő. Ezalatt kikeverjük a krémet az alapanyagokból. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra és a fahéjas krémmel megkenjük. Ezt követően feltekerjük és tetszés szerinti vastagságúra szeleteljük. Kivajazott tepsire helyezzük a csigákat és további 15-20 percig meleg helyen kelesztjük (a csigákat egy ujjnyi távolságra rakjuk egymástól, mert a kelés során megnő), majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta kissé barnára sül. A sülés közben 3-szor meglocsoljuk a csigákat a cukros tejjel. (Vigyázat a lefolyt cukros tej karamellizálódik a csigák alatt és könnyen megéghet, ezért csak akkor kezdjük el az öntözést, ha már félig megsült a sütemény.

 Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.