Soha nem ettem még azelőtt mexikói ételeket. Két évvel ezelőtt a vizsgaidőszakban több napot Budapesten töltöttem. Mivel a vizsgákra sorra kellett készülni, így csak gyors és könnyen elérhető ételeket ettem sok sorstársamhoz hasonlóan. Pesten szinte minden sarkon vagy üzletsoron különböző nemzetiségű gyorsbüfék sorakoznak, ahol a rohanó nagyváros lakói bármikor feltölthetik "készleteiket". Egy ilyen falatozóban merészkedtem én is először a Tortilla-t megkóstolni. Ha őszinte akarok lenni, egyáltalán nem ragadott magával a mexikói ízvilág pikáns kavalkádja. Talán nem jó helyet választottam, talán túl sokat reméltem tőle, vagy a vizsgadrukk hevében még egy öt csillagos fogástól is elment volna a kedvem. Nem tudom. Mindenesetre így két év után úgy döntöttem leszámolok az előítéleteimmel és elkészítem az én házi Tortillámat. Ehhez egy fórumon találtam egy ígéretesnek tűnő receptet. Az eredmény egészen finom lett és ezek után a Tortilla, a szerethető ételek kategóriába nyert átsorolást nálunk.
Hozzávalók (4 db)
2 db csirkemellfilé
1/2 tasak mexikói fűszerkeverék
1 db kaliforniai paprika
2 db tömlős sajt
fehérbors
4 db tortilla
4 szelet sajt
4 szelet sajt
salátalevelek
Így készül:
A csirkemelleket megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
A fűszerkeveréket 1/2 dl olajban elkeverjük.
A csirkemellcsíkokat a pácba tesszük és fél órát pácoljuk.
A paprikát előkészítjük, megtisztítjuk és ezt is csíkokra vágjuk.
A húst kevés olajon megpirítjuk és mielőtt elkészül a paprikát is belekeverjük, összesütjük.
A sajtkrémet ízlés szerinti mennyiségű fehér borssal kikeverjük.
A salátát megmossuk és lecsepegtetjük.
A tortilla lapokat palacsintasütőben megmelegítjük és a salátával, paprikás-csirkével, sajttal, sajtkrémmel és paradicsommal megtöltjük, majd feltekerjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése