Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. augusztus 29., hétfő

Brownie


Izgalmas desszertek után kutattam, amikor rábukkantam a Brownie fogalmára. Azoknak ajánlották, akik elfogultak minden csokis kísértéssel és nem vetik meg a csokoládé omlós, szilárd-krémes játékát a szájban. Azonnal kipróbáltam és azóta is előszeretettel készítem, mert már az illata is ellenállhatatlan "bűnözésre" csábít. Ezt az édességet képtelenség elrontani, ezáltal bárki bátran belevághat, nem fog kudarcot vallani.
Íme az én felfedezettem:


Hozzávalók:

3 tábla étcsoki (30g)
10 dkg Rama margarin
2 ek. liszt
15 dkg cukor
6 tojás
1 ek. rum
1 nagyobb narancs reszelt héja

Így készül:

A tojásak szétválasztom, a sárgáját a cukorral, a narancs reszelt héjával és a rummal simára keverem.
A fehérjét kemény habbá verem, ezalatt a csokoládét a margarinnal vízgőz felett megolvasztom.
A felvert fehérjéhez, széles fakanállal, nagy mozdulatokkal belekeverem a lisztet, a sárgáját és az olvasztott csokoládét.
Kivajazott, az alján zsírpapírral kibélelt tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm. (30 perc után vegyük ki, mert különben kiszárad a tészta.)
Tejszínhabbal, vanília fagyival, vanília sodóval, karamell öntettel, vagy lekvárral kínáljuk.


Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.