Izgalmas desszertek után kutattam, amikor rábukkantam a Brownie fogalmára. Azoknak ajánlották, akik elfogultak minden csokis kísértéssel és nem vetik meg a csokoládé omlós, szilárd-krémes játékát a szájban. Azonnal kipróbáltam és azóta is előszeretettel készítem, mert már az illata is ellenállhatatlan "bűnözésre" csábít. Ezt az édességet képtelenség elrontani, ezáltal bárki bátran belevághat, nem fog kudarcot vallani.
Íme az én felfedezettem:
Hozzávalók:
10 dkg Rama margarin
2 ek. liszt
15 dkg cukor
6 tojás
1 ek. rum
1 nagyobb narancs reszelt héja
Így készül:
A tojásak szétválasztom, a sárgáját a cukorral, a narancs reszelt héjával és a rummal simára keverem.
A fehérjét kemény habbá verem, ezalatt a csokoládét a margarinnal vízgőz felett megolvasztom.
A felvert fehérjéhez, széles fakanállal, nagy mozdulatokkal belekeverem a lisztet, a sárgáját és az olvasztott csokoládét.
Kivajazott, az alján zsírpapírral kibélelt tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm. (30 perc után vegyük ki, mert különben kiszárad a tészta.)
Tejszínhabbal, vanília fagyival, vanília sodóval, karamell öntettel, vagy lekvárral kínáljuk.
Tejszínhabbal, vanília fagyival, vanília sodóval, karamell öntettel, vagy lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon fincsi.
VálaszTörlés