Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. augusztus 29., hétfő

Sorbet (csokis)


A strandon a Stahl magazint olvasgattam, amikor a tűző napon éppen a jeges édességhez lapoztam. Többféle ízben készíthető sorbet, én valamiért a csokis változatát próbáltam ki. Akinek a háztartási gépei között a fagyi gép nem szerepel, azoknak sokkal egyszerűbb sorbetet készíteni. Bár nem olyan krémes és nem is olyan lágy, mint a fagylalt, a lényeg, hogy a 37 fokos hőségben igazi frissítőnek bizonyul. Nekem személy szerint túl töményen dominált a csokoládé, ezért aki esetleg olvassa a magazint, annak érdemesebb a gyümölcsös változatát választania.

Hozzávalók:

3 1/2 dl ásványvíz
20 dkg cukor
1/2 tk. só
2 narancs leve
20 dkg étcsokoládé

Így készül:

A vizet a cukorral, sóval, narancslével addig melegítjük, amíg a cukor elolvad.
A forró szirupot a csokira öntjük és simára keverjük.
Miután a csokis keverék kihűlt, egy lezárható műanyag dobozban mélyhűtőbe tesszük.
Félóránként keverünk rajta amíg megszilárdul.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.