A strandon a Stahl magazint olvasgattam, amikor a tűző napon éppen a jeges édességhez lapoztam. Többféle ízben készíthető sorbet, én valamiért a csokis változatát próbáltam ki. Akinek a háztartási gépei között a fagyi gép nem szerepel, azoknak sokkal egyszerűbb sorbetet készíteni. Bár nem olyan krémes és nem is olyan lágy, mint a fagylalt, a lényeg, hogy a 37 fokos hőségben igazi frissítőnek bizonyul. Nekem személy szerint túl töményen dominált a csokoládé, ezért aki esetleg olvassa a magazint, annak érdemesebb a gyümölcsös változatát választania.
3 1/2 dl ásványvíz
20 dkg cukor
1/2 tk. só
2 narancs leve
20 dkg étcsokoládé
Így készül:
A vizet a cukorral, sóval, narancslével addig melegítjük, amíg a cukor elolvad.
A forró szirupot a csokira öntjük és simára keverjük.
Miután a csokis keverék kihűlt, egy lezárható műanyag dobozban mélyhűtőbe tesszük.
Félóránként keverünk rajta amíg megszilárdul.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése