Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. augusztus 22., hétfő

Hasznos tanácsok a konyhában



A kelt tésztának lassan, fokozatosan kell megkelnie. A hirtelen megkelt tészta a sütésnél összeesik, alacsony és kemény lesz.

A leszűrt, főtt tésztát hideg vízzel leöblítjük és mindjárt megzsírozzuk, így nem ragad össze.

A behabaráshoz használt liszthez keverjünk egy kis sót, így nem csomósodik.

A fánk nem szív magába sok zsiradékot, ha tésztába egy kanál rumot vagy tiszta alkoholt keverünk.

A kemény túrót is felhasználhatjuk tésztákba, ha megreszeljük és és elkeverjük egy kevés vajjal, tejföllel vagy tejjel.

A tejszínt 3-6 fokra hűtve verjük fel. Először erősebben verjük, aztán, amint sűrűsödni kezd, óvatosan, nehogy túlverjük. A keverőtálat érdemes a felverés előtt 5 percre mélyhűtőbe tenni, főleg, ha megy a sütő, vagy túl meleg van a konyhában.

Nem fut össze a tej, ha egy szem kockacukrot teszünk bele a forralásnál.

A kiszáradt sajtot pár órára tejben áztatjuk. Megpuhul és könnyebb szeletelni.

A hal szagát mérsékeljük, ha elkészítés előtt citromlevet csepegtetünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.