A kelt tésztának lassan, fokozatosan kell megkelnie. A hirtelen megkelt tészta a sütésnél összeesik, alacsony és kemény lesz.
A leszűrt, főtt tésztát hideg vízzel leöblítjük és mindjárt megzsírozzuk, így nem ragad össze.
A behabaráshoz használt liszthez keverjünk egy kis sót, így nem csomósodik.
A fánk nem szív magába sok zsiradékot, ha tésztába egy kanál rumot vagy tiszta alkoholt keverünk.
A kemény túrót is felhasználhatjuk tésztákba, ha megreszeljük és és elkeverjük egy kevés vajjal, tejföllel vagy tejjel.
A tejszínt 3-6 fokra hűtve verjük fel. Először erősebben verjük, aztán, amint sűrűsödni kezd, óvatosan, nehogy túlverjük. A keverőtálat érdemes a felverés előtt 5 percre mélyhűtőbe tenni, főleg, ha megy a sütő, vagy túl meleg van a konyhában.
Nem fut össze a tej, ha egy szem kockacukrot teszünk bele a forralásnál.
A kiszáradt sajtot pár órára tejben áztatjuk. Megpuhul és könnyebb szeletelni.
A hal szagát mérsékeljük, ha elkészítés előtt citromlevet csepegtetünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése