A fokhagymának nincs olyan erős szaga, ha öt percre sós vízben áztatjuk, és ezután tesszük az ételbe.
Nem lesz hagymaszagú a szánk, ha egy korty tejet iszunk utána. Kezünkről a hagymaszagot ecetes vízzel mossuk le.
A karfiolt rövid időre sós vízbe merítjük, hogy az esetleges rovarok kibújjanak belőle.
A torma nem csíp, ha megmelegítjük, mielőtt reszelni kezdjük.
Az eltett uborka nem lesz üreges, ha tartósítás előtt fogpiszkálóval vagy erősebb tűvel megszurkáljuk.
Kemény habbá verhetjük a tojásfehérjét, ha amikor a hab sűrűsödik, egy kis cukrot teszünk hozzá és így verjük tovább.
A vajat a tízórai készítésekor reszelt sajttal ízesíthetjük.
A só nem nedvesedik a sótartóban, ha pár szem borsót vagy rizst teszünk bele, ezek felszívják a nedvességet.
A kiszáradt mustárba citromlevet vagy egy kevés ecetet teszünk.
A mazsolát lisztben meghempergetjük, és így keverjük a tésztába, így nem süllyednek le a tészta aljára.
Az öreg dió héját is le tudjuk húzni, ha forró vízzel leöntjük és benne hagyjuk, míg a víz kihűl.
A felvágott citromot pár napig eltarthatjuk, ha ha vágott lapjával egy tányérokra helyezzük, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése