Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. augusztus 22., hétfő

Hasznos tanácsok a konyhában



A fokhagymának nincs olyan erős szaga, ha öt percre sós vízben áztatjuk, és ezután tesszük az ételbe.

Nem lesz hagymaszagú a szánk, ha egy korty tejet iszunk utána. Kezünkről a hagymaszagot ecetes vízzel mossuk le.

A karfiolt rövid időre sós vízbe merítjük, hogy az esetleges rovarok kibújjanak belőle.
A torma nem csíp, ha megmelegítjük, mielőtt reszelni kezdjük.

Az eltett uborka nem lesz üreges, ha tartósítás előtt fogpiszkálóval vagy erősebb tűvel megszurkáljuk.

Kemény habbá verhetjük a tojásfehérjét, ha amikor a hab sűrűsödik, egy kis cukrot teszünk hozzá és így verjük tovább.

A vajat a tízórai készítésekor reszelt sajttal ízesíthetjük.

A só nem nedvesedik a sótartóban, ha pár szem borsót vagy rizst teszünk bele, ezek felszívják a nedvességet.

A kiszáradt mustárba citromlevet vagy egy kevés ecetet teszünk.

A mazsolát lisztben meghempergetjük, és így keverjük a tésztába, így nem süllyednek le a tészta aljára.

Az öreg dió héját is le tudjuk húzni, ha forró vízzel leöntjük és benne hagyjuk, míg a víz kihűl.

A felvágott citromot pár napig eltarthatjuk, ha ha vágott lapjával egy tányérokra helyezzük, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.