Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. július 13., szerda

Kinder paradiso


Hozzávalók:

Tészta:

4 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 cs. sütőpor
1 csipet só

Krém:

2,5 dl tej
6 dkg cukor
1 csipet só
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. liszt
1/2 citrom reszelt héja
2 ek rum
2 dl habtejszín

Így készül:

Először a krémet készítjük el:

A lisztet, a cukrot és a sót kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk és a lisztes keveréket belerakjuk és lassú lángon, folyamatos keverés közben addig melegítjük, amíg nagyon sűrű masszát kapunk. Amíg a főzött krém lehűl, felverjük a habtejszínt. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a rumot és citrom reszelt héját, ezt követően a fagyasztóból kivett tejszínhabbal, nagy mozdulatokkal összevegyítjük, hogy a habot ne törjük össze. Visszatesszük a fagyasztóba amíg a tésztát elkészítjük.

Tészta:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha, előzőleg átkevert vajat. Az átszitált, sütőporral és sóval elkevert lisztet, valamint a vajas masszát a habbal nagy mozdulatokkal, -hogy a hab ne törjön össze - elvegyítjük. Ha a kapott keverék túl sűrű, akkor kis tejjel lazíthatjuk. Kb 23*35 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 35 percig sütjük. 

A teljesen kihűlt tésztát kettévágjuk, majd a lehűtött krémmel megtöltjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
A tészta önmagában elég vékony, ezért nehéz elfelezni, de érdemes pepecselni vele, mert ez a sütemény isteni. Tényleg olyan, mint a bolti kinder paradiso, csak a tésztája töményebb. Mindenkinek ajánlani tudom, de aki nem jártas a sütésben, inkább ne ezzel kezdje, mert igényel némi rutint.

Őszintén remélem, hogy sokan kipróbálják, mert az egyik legfinomabb sütemény, amit valaha készítettem.

Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.