Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2014. január 5., vasárnap

Lazac parmezánkrémes tésztával





Karácsonykor készítettem el ezt a fogást, mivel nagyon egyszerű, gyors, mégis különleges és laktató étel. A lazac nem olcsó mulatság, de mivel nagyon laktató, ezért fejenként egy kb. 15 dkg-os szelet bőven elegendő. A lazac a kedvenc ételeim egyike, mivel szálkamentes és jól elkészítve isteni finom és omlós. 

Hozzávalók:

  • 2 db15 dkg-os lazac
  • kb. 250 g Tagliatelle tészta
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • 1 db citrom
  • só, bors 
Így készül:

Amennyiben fagyasztott lazacot használunk, akkor előző este a hűtőben kiengedjük a halat. 
A tésztát forrásban lévő vízben készre főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a tésztát!
A kiengedett lazacot papírtörlővel szárazra töröljük. Ez nagyon fontos!  Majd sózzuk, borsózzuk és facsarunk rá friss citromlevet. 
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lazac szeleteket oldalanként 4-4 percig sütjük. Ha valaki omlósan szereti a lazacot, ahogyan én is, akkor az elősütés után kb fél bögre vízzel felöntöm és addig párolom, amíg a főzővíz elpárolog. Így omlós és puha lesz a hal. Én sülés közbe is szoktam rá citromot facsarni, de ez elhagyható. 
Amíg a hal párolódik, egy serpenyőben vagy wokba felmelegítem a tejszínt, hozzá adom a sajtot, sózom és borsozom. Amikor a sajt egyneművé vált a tejszínnel, akkor belekeverem az előzőleg sós vízben kifőtt tésztát. Összemelegítem és már kész is. Közben a hal is elkészül.

Tálaláskor a tésztára teszem a lazac szeletet és a tetejére egy citromkarikát helyezek, hogy ha valaki szeretné még megtudja locsolni citromlével. Nagyon jó ízt ad neki.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.