Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 30., csütörtök

Céklafőzelék csirkével

Na ez a babaétel úgy rossz a felnőtt számára, ahogy van. Eredetileg nem is akartam feltenni ezt a receptet, de miután a kislányom jóízűen az összeset befalta, gondoltam, hátha más babák is szeretni fogják. A másik érv, amiért érdemes elkészíteni, hogy a cékla tele van rostokkal, amely segíti az emésztést és antioxidánsokkal, amely immunerősítő hatású. Viszont egy helyen olvastam, hogy csak 8 hónapos kortól ajánlott adni a céklát, máshol meg azt olvastam, hogy volt aki az első főzelékek egyikeként adta.
Tehát én azt mondom, hogy egy próbát megéri.


Hozzávalók:

1 közepes fej cékla
1 nagyobb burgonya
3 kocka csirkemell (a jégtartóban lefagyasztva, vagy frissen sütve ki amennyit akar)
1 csipet őrölt kömény

Így készül:

A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd vízben elkezdjük főzni. A krumplit is meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és amikor a cékla már majdnem megfőtt akkor adom hozzá a krumplit és egy csipet köményt. Ha minden elkészült a megpuhult céklát és a krumplit turmixgépbe teszem és egy pici sóval összeturmixolom. A pépet egy tálba öntöm és a csirkemellet belekeverem, megvárom míg felolvad és pár percig forralom. Ezt követően ismételten összeturmixolom és kész is.

A cékla elég lassan fő meg, ezért érdemes már reggel feltenni főni, vagy előző nap elkészíteni.
Előkét mindenképpen használjunk, mert a cékla babamosószerrel nem jön ki a ruhából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.