Hozzávalók (4 személyre):
1 közepes v.hagyma
2 tonhalkonzerv (növényi olajban)
2-3 dl paradicsompüré
2 ek ketchup
3-4 gerezd fokhagyma
kakukkfű
só, bors
1/2 csomag penne tészta
sajt a tetejére
Így készül:
A v.hagymát apróra szeljük és üvegesre sütjük.
A tonhalról leöntjük az olajat és a hagymához adjuk, pár percig sütjük.
A paradicsompürét ráöntjük. A ketchupot és a reszelt fokhagymát belekeverjük, továbbá ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük és összeforraljuk.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük és a halas szósszal összeforgatjuk.
Ezt követően egy hőálló tálba, vagy tepsibe öntjük és reszelt sajttal jócskán megszórjuk.
18 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
Ez az étel minden igényt kielégít, amit egy hétköznapi vacsorától elvárhat az ember. Egyszerű, gyors, aránylag olcsó és nagyon finom. Szerintem ez finomabb, mint az előzőleg bemutatott halas tészta receptem.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése