Erika, egyik kedvenc ételét szeretné megosztani. Azt írta, hogy nagyon szereti a padlizsánt és arra gondolt, hogy a hűtőben talált alapanyagokból készít egy tölteléket, amivel felturbózhatja ezt a magában is isteni zöldséget.
Hozzávalók ( 4 személy részére)
2 db nagyobb padlizsán
4 db tojás
sonka, amennyi van (kb. 10 dkg)
1 kis fej v. hagyma
1 sűrített paradicsom konzerv
gomba, amennyi van (kb. 10 dkg)
szalonna, amennyi van (kb. 10 dkg.)
15 dkg reszelt sajt
só, bors
Így készül:
A padlizsánokat megmossuk, a nedvességet papírtörlővel felitatjuk, majd hosszában félbe vágjuk és olajozott serpenyőben pár percig sütjük.
A megsült padlizsánok belsejét egy kanál segítségével kivájjuk úgy, hogy egy kis perem maradjon a szélén.
Az így visszamaradt padlizsánokat felkockázzuk és a töltelékbe felhasználjuk.
A hagymát nagyon apróra szeljük, a gombár tisztítás után felszeleteljük, a tojást egy villával felverjük.
A apróra szelt hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzá adjuk a gombát, a sonkát, a szalonnát, paradicsomot, végül a felkockázott padlizsánt és pár percig tovább sütjük.
A tojást négy csipet sóval ízesítjük és gombás töltelékre öntjük.
Lágy, híg rántottát készítünk, amivel megtöltjük a padlizsánokat.
A megtöltött zöldséget kivajazott tepsibe helyezzük, borsózzuk és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt rápirul.
Köszönöm Erikának a receptet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése