Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. szeptember 28., szerda

Era töltött padlizsánja (olvasói recept)





Erika, egyik kedvenc ételét szeretné megosztani. Azt írta, hogy nagyon szereti a padlizsánt és arra gondolt, hogy a hűtőben talált alapanyagokból készít egy tölteléket, amivel felturbózhatja ezt a magában is isteni zöldséget.

Hozzávalók ( 4 személy részére)

2 db nagyobb padlizsán
4 db tojás
sonka, amennyi van (kb. 10 dkg)
1 kis fej v. hagyma
1 sűrített paradicsom konzerv
gomba, amennyi van (kb. 10 dkg)
szalonna, amennyi van (kb. 10 dkg.)
15 dkg reszelt sajt
só, bors

Így készül:

A padlizsánokat megmossuk, a nedvességet papírtörlővel felitatjuk, majd hosszában félbe vágjuk és olajozott serpenyőben pár percig sütjük.
A megsült padlizsánok belsejét egy kanál segítségével kivájjuk úgy, hogy egy kis perem maradjon a szélén.
Az így visszamaradt padlizsánokat felkockázzuk és a töltelékbe felhasználjuk.
A hagymát nagyon apróra szeljük, a gombár tisztítás után felszeleteljük, a tojást egy villával felverjük.
A apróra szelt hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzá adjuk a gombát, a sonkát, a szalonnát, paradicsomot, végül a felkockázott padlizsánt és pár percig tovább sütjük. 
A tojást négy csipet sóval ízesítjük és gombás töltelékre öntjük.
Lágy, híg rántottát készítünk, amivel megtöltjük a padlizsánokat.
A megtöltött zöldséget kivajazott tepsibe helyezzük, borsózzuk és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt rápirul.

Köszönöm Erikának a receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.