Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 14., kedd

Vaníliás csiga

Nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy otthon könnyedén elkészítsünk egy finom házi péksüteményt. Ezek a csigák nagyon finomak és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Igaz, nem időtakarékos és elég sok vele a macera, főleg, ha saját kézzel dagasztjuk a tésztát, de a végeredményt szemelőt tartva igazán megéri. Én este szoktam elkészíteni, így másnap reggelire egycsapásra elfogy.


Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg liszt
2 ek cukor
3 tojássárgája
5 dkg olvasztott margarin
2 dl tej
2 csipet só
1 kocka élesztő

Töltelék:

25 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
Öntés:

2 dl tej
1 ek cukor
2 csomag bourbun vaníliás cukor
1 tk vanília aroma

Így készül:

Az élesztőt felfuttatjuk (2 dl langyos tejben elkeverem a belemorzsolt élesztőt és a cukrot, a tetejét megszórom 1 ek liszttel és 20 percre meleg helyre teszem. Ekkor az élesztő felfut). A felfuttatott élesztőt hozzáöntjük a tészta többi alapanyagához és dagasztjuk (kenyérsütő dagasztó fokozata tökéletesen megcsinálja helyettünk). A tésztát addig pihentetjük, amíg duplájára nő. Ezalatt kikeverjük a krémet az alapanyagokból. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra és a vaníliás krémmel megkenjük. Ezt követően feltekerjük és tetszés szerinti vastagságúra szeleteljük. Kivajazott tepsire helyezzük a csigákat és további 15-20 percig meleg helyen kelesztjük (a csigákat egy ujjnyi távolságra rakjuk egymástól, mert a kelés során megnő), majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta kissé barnára sül. A sülés közben 3-szor meglocsoljuk a csigákat a cukros tejjel. (Vigyázat a lefolyt cukros tej parametrizálódik a csigák alatt és könnyen megéghet, ezért csak akkor kezdjük el az öntözést, ha már félig megsült a sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.