Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. augusztus 2., kedd

Vanília torta


Ezt a tortát a testvérem szülinapjára sütöttem és nagy meglepődés övezte, amikor felfigyeltek erre a színes, fiatalos, érdekes tortára. A torta krémje vanília pudingból készült, amelyet aztán cukros vajjal, vaníliával és házi vaníliás cukorral ízesítettem. A vaníliatorta minden alkalomra kiváló, mert egyszerűségében rejlik az eleganciája.  A torta érdekessége, hogy eltérően a klasszikus kerek formától, ez négyzet alakú, ami azért is nagyon jó, mert akinek nincs otthon tortaformája, az egy tepsiben is elkészítheti a tésztát. A tortát fondanttal vontam be. A fondant nagyon kényes dolog, de ha van egy jó receptünk hozzá, saját magunk is könnyedén elkészíthetjük. Sokszor a cukrászdában marcipánnal bevont torta sem marcipánból van, hanem un. hamis marcipánból, amit marcipánként adnak el. A fondant-ból úgy lesz hamis marcipán, hogy mandula aromát adunk hozzá. Szinte ugyanolyan íze lesz a fondant-nak, mint a marcipánnak. Az igazi marcipán felismerhető abból, hogy sosem lesz hófehér, kivéve ha ételfestékkel színezik. Ezért hófehér esküvői tortát szinte biztos, hogy nem marcipánnal vonnak be. Ha valaki fondant készítésére vetemedne, érdemes előtte tájékozódni, ha színezni akarja, mert csak minőségi ételszínezékkel szabad színezni, de még az is kiszárítja a masszát, ezért azonnal fel kell használni. Én Willton koncentrátummal dolgozom, de számos más jó minőségű festék, színezék található az interneten. Fondant és marcipán massza, boltban is megvásárolható, de sokkal drágábban mintha mi magunk készítenénk el. Egy 26 cm-es torta bevonásához kb. 2 kg fondant szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.