Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. december 29., csütörtök

Baba desszert


Ezt a receptet a Kismama babakonyhája című könyvben találtam. Karácsonyra készítettem a kislányomnak, aki sajnos megkóstolni sem volt hajlandó, de hátha más babáknak a kedvencük is lehet.

Hozzávalók:

  • két szelet kétszersült
  • két narancs leve
  • maréknyi meggy (mirelit)
  • 5 dkg mascarpone
  • kevés natúr krémsajt a tetejére díszítésnek
  • 1 tk. citromlé
  • 1 ek. méz
Így készül:

A kétszersülteket locsoljuk meg a narancslével. A meggyet magozzuk ki, mirelit meggynél pedig csöpögtessük le, majd turmixoljuk össze. A mascarpone sajtkrémet keverjük el a citromlével és a mézzel. Ezt követően egy nagyobb pohárba, vagy kehelybe kezdjük el a rétegezést: alulra kerül a narancsos kétszersült, erre kerül egy kis meggy és végül a mascarpone krém. Ezt addig ismételjük, amíg tudjuk. A natúr krémsajtot nyomózsákba töltjük és ezzel díszítjük az édességet. Végezetül meggydarabokkal megszórjuk. 

Jó étvágyat a babának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.