Ezt a receptet a Kismama babakonyhája című könyvben találtam. Karácsonyra készítettem a kislányomnak, aki sajnos megkóstolni sem volt hajlandó, de hátha más babáknak a kedvencük is lehet.
Hozzávalók:
- két szelet kétszersült
- két narancs leve
- maréknyi meggy (mirelit)
- 5 dkg mascarpone
- kevés natúr krémsajt a tetejére díszítésnek
- 1 tk. citromlé
- 1 ek. méz
Így készül:
A kétszersülteket locsoljuk meg a narancslével. A meggyet magozzuk ki, mirelit meggynél pedig csöpögtessük le, majd turmixoljuk össze. A mascarpone sajtkrémet keverjük el a citromlével és a mézzel. Ezt követően egy nagyobb pohárba, vagy kehelybe kezdjük el a rétegezést: alulra kerül a narancsos kétszersült, erre kerül egy kis meggy és végül a mascarpone krém. Ezt addig ismételjük, amíg tudjuk. A natúr krémsajtot nyomózsákba töltjük és ezzel díszítjük az édességet. Végezetül meggydarabokkal megszórjuk.
Jó étvágyat a babának!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése