Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. szeptember 28., szerda

Eszti brokkoli krémlevese (olvasói recept)




Eszti írta, hogy előszeretettel készíti ezt a levest, mert gyors, egyszerű és nagyon finom. Emellett a brokkoli rengeteg vitamint tartalmaz, jelentős a béta-karotin, a folsav, a C, B1, B2, B3 vitamin, kalcium és vastartalma.


Hozzávalók:


1 csomag mirelit vagy 40dkg brokkoli,
2dl tejföl,
1 púpozott evőkanál liszt
2 húsleveskocka
csipetnyi őrölt fehér bors

Így készül:

A brokkolit leöntjük annyi hideg vízzel,hogy ellepje és fedő alatt kis lángon puhára főzzük. 
Néhány brokkoli darabot kiveszünk belőle és félre tesszük, a többit turmixszoljuk. 
A fazékba visszaöntve liternyire hígítjuk, a húsleveskockákkal meg csipetnyi őrölt fehér borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. 
A lisztet a tejföllel simára keverjük, besűrítjük vele a levest. 
A darabos brokkolit visszatéve éppen csak átforrósítjuk és úgy tálaljuk. 
Adhatunk hozzá pirított kenyérkockákat (kevés vajban vagy olajban megpirítjuk az apróra vágott kenyér kockákat).

Ajánlat:
A levest liszt helyett sűríthetjük étkezési keményítővel is, így csökkenthetjük az étel kalória tartalmát és biztosan nem lesz csomós a leves. Az étkezési keményítőt tejföllel és egy kis lével simára kell keverni, majd lassan csurgatva az ételhez adni, közben folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik. A liszttel is így járjunk el. Ha keményítőt választunk, akkor érdemes apránként hozzáadni, egészen addig, amíg a leves eléri a számunkra megfelelő sűrűséget.

Jó étvágyat kívánunk!

Köszönöm Eszternek a receptet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.