Eszti írta, hogy előszeretettel készíti ezt a levest, mert gyors, egyszerű és nagyon finom. Emellett a brokkoli rengeteg vitamint tartalmaz, jelentős a béta-karotin, a folsav, a C, B1, B2, B3 vitamin, kalcium és vastartalma.
Hozzávalók:
1 csomag mirelit vagy 40dkg brokkoli,
2dl tejföl,
1 púpozott evőkanál liszt
2 húsleveskocka
csipetnyi őrölt fehér bors
2dl tejföl,
1 púpozott evőkanál liszt
2 húsleveskocka
csipetnyi őrölt fehér bors
Így készül:
A brokkolit leöntjük annyi hideg vízzel,hogy ellepje és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Néhány brokkoli darabot kiveszünk belőle és félre tesszük, a többit turmixszoljuk.
A fazékba visszaöntve liternyire hígítjuk, a húsleveskockákkal meg csipetnyi őrölt fehér borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk.
A lisztet a tejföllel simára keverjük, besűrítjük vele a levest.
A darabos brokkolit visszatéve éppen csak átforrósítjuk és úgy tálaljuk.
Adhatunk hozzá pirított kenyérkockákat (kevés vajban vagy olajban megpirítjuk az apróra vágott kenyér kockákat).
Ajánlat:
A levest liszt helyett sűríthetjük étkezési keményítővel is, így csökkenthetjük az étel kalória tartalmát és biztosan nem lesz csomós a leves. Az étkezési keményítőt tejföllel és egy kis lével simára kell keverni, majd lassan csurgatva az ételhez adni, közben folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik. A liszttel is így járjunk el. Ha keményítőt választunk, akkor érdemes apránként hozzáadni, egészen addig, amíg a leves eléri a számunkra megfelelő sűrűséget.
Jó étvágyat kívánunk!
Köszönöm Eszternek a receptet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése