Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. szeptember 17., szombat

Tarja agyagedényben


Ajándékba kaptam ezt az agyagedényt, aminek azért is örültem nagyon, mert az ételeket zsiradék nélkül kell benne elkészíteni, így egészséges és ízletes fogások kerekednek belőle. Az agyagedényt,minden esetben, használat előtt vízbe kell áztatni. Tisztítása nem okoz gondot, ha használat után azonnal forró vízbe tesszük. Ha közkedvelt tálunkat sokszor használjuk, előfordulhat, hogy elszíneződik a belseje, ekkor enyhén ecetes vízzel, forró sütőben kifőzhetjük. 
Ebben a nagyszerű edényben készítettem már füstölt csülköt, hagymaágyon, burgonyával összesütve, de most egy másik kedvelt receptemet szeretném megmutatni, amely tarjából, gombából készül.


Hozzávalók:

6 szelet csont nélküli sertéstarja
3 paradicsom
50 dkg gomba (csiperke, laska vegyesen a legjobb)
30 dkg sonka
2 gerezd fokhagyma
2-2 tk. szárított kakukkfű, rozmaring és zsálya
4 dl tejföl
3 ek. ketchup
25 dkg sajt

Így készül:

A római tálat 20 percre beáztatjuk.
A sonkák felét az edény aljába helyezzük.
A húst megmossuk, sózzuk és a sonkákra fektetjük.
A gombát és a paradicsomot megtisztítjuk, a gombár nagyobb darabokra, a paradicsomot karikákra  vágjuk, sózzuk és a húsra halmozzuk.
A maradék sonkával befedjük.
A tejfölt a sajttal, ketchuppal és a fűszerekkel elkeverjük, majd az egész tetejére kenjük. 

Szeretettel ajánlom, nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.