Ajándékba kaptam ezt az agyagedényt, aminek azért is örültem nagyon, mert az ételeket zsiradék nélkül kell benne elkészíteni, így egészséges és ízletes fogások kerekednek belőle. Az agyagedényt,minden esetben, használat előtt vízbe kell áztatni. Tisztítása nem okoz gondot, ha használat után azonnal forró vízbe tesszük. Ha közkedvelt tálunkat sokszor használjuk, előfordulhat, hogy elszíneződik a belseje, ekkor enyhén ecetes vízzel, forró sütőben kifőzhetjük.
Ebben a nagyszerű edényben készítettem már füstölt csülköt, hagymaágyon, burgonyával összesütve, de most egy másik kedvelt receptemet szeretném megmutatni, amely tarjából, gombából készül.
Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli sertéstarja
3 paradicsom
50 dkg gomba (csiperke, laska vegyesen a legjobb)
30 dkg sonka
2 gerezd fokhagyma
2-2 tk. szárított kakukkfű, rozmaring és zsálya
4 dl tejföl
3 ek. ketchup
25 dkg sajt
Így készül:
A római tálat 20 percre beáztatjuk.
A sonkák felét az edény aljába helyezzük.
A húst megmossuk, sózzuk és a sonkákra fektetjük.
A gombát és a paradicsomot megtisztítjuk, a gombár nagyobb darabokra, a paradicsomot karikákra vágjuk, sózzuk és a húsra halmozzuk.
A maradék sonkával befedjük.
A tejfölt a sajttal, ketchuppal és a fűszerekkel elkeverjük, majd az egész tetejére kenjük.
Szeretettel ajánlom, nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése