Eszti egyik "sláger" sütijét küldte el, amit gyakran készít és a kedvemért le is fényképezte nekünk. Köszönöm a receptet!
Hozzávalók:
Eszter piskótája:
6 ek. liszt
6 tojás
6 ek. cukor
sütőpor
Töltelék:
1 cs. vaníliás pudingpor
kevés margarin (kb. fél kocka)
2 banán
Így készül:
A piskóta hozzávalóiból lapos piskóta lapot sütünk.
A kisült piskótát megkenem a pudinggal (vajat csak azért keverek a pudinghoz, hogy kicsit keményebb legyen, mert feltekerésnél nem folyik ki annyira, de elhagyható ).
A banánokat a piskóta szélére fektetem (a végét le szoktam vágni a banánnak, hogy egyenesebb legyen , mert úgy könnyebb feltekerni), és elkezdem feltekerni a banánnal.
A banánokat a piskóta szélére fektetem (a végét le szoktam vágni a banánnak, hogy egyenesebb legyen , mert úgy könnyebb feltekerni), és elkezdem feltekerni a banánnal.
Porcukorral szórva díszítem.
Ajánlat:
A piskótába nem muszáj sütőport tenni, mert, ha a tojásokat megfelelően felvertük, akkor sütőpor nélkül is fel fog jönni a tészta és nem lesz morzsalékos. Aki biztosra akar menni a piskóta tésztát illetően, annak érdemes az alaprecepteknél megnézni a piskóta hozzávalóinak pontos arányát. Egyébként régen én is Eszti piskótáját sütöttem, ez is nagyon finom és kevésbé macerás, mert nem kell méregetni.
A piskótatekercsnél a kisült tésztát, érdemes nedves konyharuhába feltekerni és pár percig úgy hagyni, mielőtt megtöltenénk, mert így biztosan nem fog szétesni és megtörni a piskóta.
Jó étvágyat kívánunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése