Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. szeptember 28., szerda

Eszti banános sütije (olvasói recpt)


Eszti egyik "sláger" sütijét küldte el, amit gyakran készít és a kedvemért le is fényképezte nekünk. Köszönöm a receptet!


Hozzávalók:

Eszter piskótája:

6 ek. liszt
6 tojás
6 ek. cukor
sütőpor

Töltelék:

1 cs. vaníliás pudingpor
kevés margarin (kb. fél kocka)
2 banán

Így készül:

A piskóta hozzávalóiból lapos piskóta lapot sütünk.
A kisült piskótát megkenem a pudinggal (vajat csak azért keverek a pudinghoz, hogy kicsit keményebb legyen, mert feltekerésnél nem folyik ki annyira, de elhagyható ).
A banánokat a piskóta szélére fektetem (a végét le szoktam vágni a banánnak, hogy egyenesebb legyen , mert úgy könnyebb feltekerni), és elkezdem feltekerni a banánnal. 
Porcukorral szórva díszítem.

Ajánlat:

A piskótába nem muszáj sütőport tenni, mert, ha a tojásokat megfelelően felvertük, akkor sütőpor nélkül is fel fog jönni a tészta és nem lesz morzsalékos. Aki biztosra akar menni a piskóta tésztát illetően, annak érdemes az alaprecepteknél megnézni a piskóta hozzávalóinak pontos arányát. Egyébként régen én is Eszti piskótáját sütöttem, ez is nagyon finom és kevésbé macerás, mert nem kell méregetni.
A piskótatekercsnél a kisült tésztát, érdemes nedves konyharuhába feltekerni és pár percig úgy hagyni, mielőtt megtöltenénk, mert így biztosan nem fog szétesni és megtörni a piskóta.

Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.