Hozzávalók (2 személyre):
6 karika padlizsán
4 szelet sertéskaraj
15 dkg márványsajt
4 dl főzőtejszín
Így készül:
A húst sózzuk, kiklopfoljuk és olajon megsütjük kb 5 percig mindkét felét.
A padlizsánt felkarikázzuk és hús visszamaradt zsírjában megpirítjuk. A padlizsánt nem kell sokáig pirítani, mert összeesik és megkeményedhet a bőre.
A tejszínt a márványsajttal addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad.
Ezt követően, a padlizsánokat a sült húsok tetejére fektetjük és a mártással leöntjük.
Köretnek rizs, krokett illik hozzá.
Balatonfüred egyik kiváló éttermében ettem először ezt a fogást és annyira megízlett, hogy sikerült otthon is elkészítenem. Nagyon érdekes ízhatás, érdemes kipróbálni azoknak, akik nemcsak a hétköznapi ízeket kedvelik.
Desszertnek tudom ajánlani a vanília fagylaltot gesztenyepürével és tejszínhabbal. Nagyszerűen illik hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése