Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 12., vasárnap

Padlizsános karaj, kéksajtos mártással


Hozzávalók (2 személyre):

6 karika padlizsán
4 szelet sertéskaraj
15 dkg márványsajt
4 dl főzőtejszín

Így készül:

A húst sózzuk, kiklopfoljuk és olajon megsütjük kb 5 percig mindkét felét.
A padlizsánt felkarikázzuk és hús visszamaradt zsírjában megpirítjuk. A padlizsánt nem kell sokáig pirítani, mert összeesik és megkeményedhet a bőre.
A tejszínt a márványsajttal addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad.
Ezt követően, a padlizsánokat a sült húsok tetejére fektetjük és a mártással leöntjük.
Köretnek rizs, krokett illik hozzá.

Balatonfüred egyik kiváló éttermében ettem először ezt a fogást és annyira megízlett, hogy sikerült otthon is elkészítenem. Nagyon érdekes ízhatás, érdemes kipróbálni azoknak, akik nemcsak a hétköznapi ízeket kedvelik.

Desszertnek tudom ajánlani a vanília fagylaltot gesztenyepürével és tejszínhabbal. Nagyszerűen illik hozzá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.