Hozzávalók (4 db):
4 szelet korn spitz vekni (vagy bármilyen kis méretű kenyér)
4 szelet füstölt lazac
2 db érett avokádó
jégsaláta
1 citrom leve
1 marék kapor
Így készül:
Az avokádókat félbevágjuk, kikanalazzuk és citromlével, sóval, borssal, kaporral fűszerezve összeturmixoljuk, majd hűtőbe tesszük. A kenyeret kevés olajon megpirítjuk, ha kész hagyjuk kihűlni. Ezt követően összerakjuk a tapast. A kenyérre egy salátalevelet helyezünk, ezt megkenjük avokádókrémmel és egy szelet lazaccal koronázzuk meg.
Ezt az előételt egyik vacsoracsata alkalmával készítettem és nagyon nagy sikere volt. Bár az avokádókrémtől én személy szerint többet vártam, azért mind elfogyott. A receptre egy internetes portálon akadtam rá és azonnal beindította a fantáziámat. Eredetileg koriander is kell a krémbe, de azt itt Kaposváron ritkán lehet kapni, ezért kihagytam, de aki csak teheti rakjon bele.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése