Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2012. január 8., vasárnap

Almás-fahéjas muffin


Nem kedvelem a muffinokat, mindössze kétfélét szoktam sütni, de azok isteni finomak. Az egyik a narancsos és a másik az almás-fahéjas muffin, ami soha nem okoz csalódást senkinek. Azt szeretem bennük, hogy tényleg csak össze kell keverni az alapanyagokat és a muffin formába kisütni. Emellett a a javukra írhatók, hogy egyáltalán nem szárazak, jó érzés beleharapni ezekbe a puffancsokba. A lányom is imádja, aki egyébként nagy ételkritikus lett egyéves korára. Nagyon ajánlom az elkészítését mindenkinek!

Hozzávalók:

4 közepes alma
16 dkg cukor
2 tk fahéj
20 dkg liszt
50 g darált dió
3 tk sütőpor
1 tojás
0,8 dl olaj
1,25 dl tejföl
+darált dió és fahéj a tetejére

Az almákat megpucoljuk és egy kivételével reszeljük. A másik almát 12 szeletre felvágjuk. A reszelt almát elkeverjük 1 evőkanál cukorral és fél teáskanál fahéjjal. 
A tésztához a lisztet, a diót, 1tk. fahéjat és a sütőport elkeverjük. A nedves hozzávalókat tojást, olajat, tejfölt szintén külön simára keverjük. ezt követően a nedves és száraz alapanyagokat egy fakanállal egyneműre keverjük. A muffin formánkat kibéleljük a muffin papírokkal,  így nem fog a tészta beleragadni és könnyeben mosogatható. A papírokat félig megtöltjük a tésztával, erre egy réteg reszelt alma keveréket kanalazunk és újból a massza következik. Ha ügyesek vagyunk, akkor ez az adag pont 12 db muffinhoz elegendő. A muffinok tetejét kirakjuk a almaszeletekkel, ezt megszórjuk 3 evőkanál dió, 1 evőkanál cukor és fél teáskanál fahéj keverékével. 
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 

Jó étvágyat kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.