Nem kedvelem a muffinokat, mindössze kétfélét szoktam sütni, de azok isteni finomak. Az egyik a narancsos és a másik az almás-fahéjas muffin, ami soha nem okoz csalódást senkinek. Azt szeretem bennük, hogy tényleg csak össze kell keverni az alapanyagokat és a muffin formába kisütni. Emellett a a javukra írhatók, hogy egyáltalán nem szárazak, jó érzés beleharapni ezekbe a puffancsokba. A lányom is imádja, aki egyébként nagy ételkritikus lett egyéves korára. Nagyon ajánlom az elkészítését mindenkinek!
Hozzávalók:
4 közepes alma
16 dkg cukor
2 tk fahéj
20 dkg liszt
50 g darált dió
3 tk sütőpor
1 tojás
0,8 dl olaj
1,25 dl tejföl
+darált dió és fahéj a tetejére
Az almákat megpucoljuk és egy kivételével reszeljük. A másik almát 12 szeletre felvágjuk. A reszelt almát elkeverjük 1 evőkanál cukorral és fél teáskanál fahéjjal.
A tésztához a lisztet, a diót, 1tk. fahéjat és a sütőport elkeverjük. A nedves hozzávalókat tojást, olajat, tejfölt szintén külön simára keverjük. ezt követően a nedves és száraz alapanyagokat egy fakanállal egyneműre keverjük. A muffin formánkat kibéleljük a muffin papírokkal, így nem fog a tészta beleragadni és könnyeben mosogatható. A papírokat félig megtöltjük a tésztával, erre egy réteg reszelt alma keveréket kanalazunk és újból a massza következik. Ha ügyesek vagyunk, akkor ez az adag pont 12 db muffinhoz elegendő. A muffinok tetejét kirakjuk a almaszeletekkel, ezt megszórjuk 3 evőkanál dió, 1 evőkanál cukor és fél teáskanál fahéj keverékével.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése