Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. augusztus 2., kedd

Töltött kaliforniai paprika keltlabdákkal


Nyári napokon jól esik, ha kicsit könnyedebb ételeket fogyasztunk. A könnyű, nem túl megterhelő fogásokkal kapcsolatban a férjemmel elég szkeptikusak vagyunk, amelynek egyetlen oka, hogy nem lakunk jól vele és nincs annál rosszabb, mint megéhezni az esti elalvás előtt. Viszont az sem kellemes, ha a nehéz, kalóriában tocsogó vacsora megfekszi a gyomrunkat. Ezért próbálok olyan félig-meddig egészséges receptekre vadászni, ami mindkettőnk számára a köztes megoldást jelenti. Az első ilyen ínyencséget sikerült is megtalálnom. Nem is kell róla túl sokat szólni, ki kell próbálni, mert ez valami isteni! A töltött paprika saját kreálmányom, a köretet egy régi újságban találtam. Ha a kelt labdák helyett salátával tálaljuk még egészségesebbé és még könnyebbé tehetjük, sőt előételként is kínálhatjuk.
Kívánom mindenkinek, hogy készítse el a saját ízlése szerint, mert zöldséges étel révén az első pillanattól beleszeretünk.

Hozzávalók két személy részére:

2 db kaliforniai paprika
1 tubus ömlesztett sajtkrém (natúr)
snidling
1 nagyobb paradicsom
bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
6 szelet bacon

Labdákhoz:

50 dkg liszt
1/2 kocka élesztő
3 dl tej
1 csipet só
1 csipet cukor

Így készül:

A paprikákat megmossuk és 3-3 részre vágjuk, majd egy serpenyőben pár percig elősütjük (addig, amíg elkezd puhulni).
Az elősütött paprikákat egy kiolajozott tűzálló tálba helyezzük.
A paradicsomot felkockázzuk, a snidlinget és bazsalikomot felaprítjuk.
A krémhez a sajtot, a paradicsomot és tetszés szerintit mennyiségű snidlinget, bazsalikomot, fokhagymát összekeverjük és ezzel megtöltjük a paprikákat.
Minden paprika tetejére egy szelet bacont teszünk és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.

Keltlabda:

Az élesztőt 1 csipet cukorral elkevert langyos tejben a szokásos módon felfuttatjuk.
Ezt követően a hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd meleg helyen, letakarva addig kelesztjük, amíg a duplájára nő.
A megkelt tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk és pohárral korongokat szaggatunk, amelyeket forró olajban, oldalanként 20-30 másodpercig süssünk.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.