Nyári napokon jól esik, ha kicsit könnyedebb ételeket fogyasztunk. A könnyű, nem túl megterhelő fogásokkal kapcsolatban a férjemmel elég szkeptikusak vagyunk, amelynek egyetlen oka, hogy nem lakunk jól vele és nincs annál rosszabb, mint megéhezni az esti elalvás előtt. Viszont az sem kellemes, ha a nehéz, kalóriában tocsogó vacsora megfekszi a gyomrunkat. Ezért próbálok olyan félig-meddig egészséges receptekre vadászni, ami mindkettőnk számára a köztes megoldást jelenti. Az első ilyen ínyencséget sikerült is megtalálnom. Nem is kell róla túl sokat szólni, ki kell próbálni, mert ez valami isteni! A töltött paprika saját kreálmányom, a köretet egy régi újságban találtam. Ha a kelt labdák helyett salátával tálaljuk még egészségesebbé és még könnyebbé tehetjük, sőt előételként is kínálhatjuk.
Kívánom mindenkinek, hogy készítse el a saját ízlése szerint, mert zöldséges étel révén az első pillanattól beleszeretünk.
Hozzávalók két személy részére:
2 db kaliforniai paprika
1 tubus ömlesztett sajtkrém (natúr)
snidling
1 nagyobb paradicsom
bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
6 szelet bacon
Labdákhoz:
50 dkg liszt
1/2 kocka élesztő
3 dl tej
1 csipet só
1 csipet cukor
Így készül:
A paprikákat megmossuk és 3-3 részre vágjuk, majd egy serpenyőben pár percig elősütjük (addig, amíg elkezd puhulni).
Az elősütött paprikákat egy kiolajozott tűzálló tálba helyezzük.
A paradicsomot felkockázzuk, a snidlinget és bazsalikomot felaprítjuk.
A krémhez a sajtot, a paradicsomot és tetszés szerintit mennyiségű snidlinget, bazsalikomot, fokhagymát összekeverjük és ezzel megtöltjük a paprikákat.
Minden paprika tetejére egy szelet bacont teszünk és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.
Keltlabda:
Az élesztőt 1 csipet cukorral elkevert langyos tejben a szokásos módon felfuttatjuk.
Ezt követően a hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd meleg helyen, letakarva addig kelesztjük, amíg a duplájára nő.
A megkelt tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk és pohárral korongokat szaggatunk, amelyeket forró olajban, oldalanként 20-30 másodpercig süssünk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése