Anyukám szülinapjára készítettem ezt a tortát. A titka abban rejlik, hogy nincs szükség hozzá krémsajtra, ezt tejszínnel és pudingporral helyettesítjük. Továbbá nincs benne nyers tojás sem, így sokkal biztonságosabb. De ez ne tévesszen meg senkit, mert esküszöm jobb, mint az eredeti. Ízesebb, egyszerűen isteni! Mindenkinek ajánlom, mert ez a torta másfél óra alatt elkészült.
Hozzávalók:
- 1 nagy cs. babapiskóta
- 3 ek. kávé és 3 ek. tej és némi cukor keveréke
- 3 cs vaníliás Gála puding
- kevés rum
- 6 dl tej
- 2 dl tejszín
- a tortához egy 26 cm átmérőjű kerek piskóta
- a torta bevonásához 2 dl habtejszín
- díszítéshez virágok
Így készül:
A pudingot a hidegre hűtött habtejszínnel, tejjel robotgéppel habosra keverjük. A krémbe ízlés szerinti mennyiségű rumot adagolunk, szerintem annál jobb, ha nem spórolunk a rummal, mivel ez adja azt a finom ízét. Ezzel el is készült a krémünk.
Elkezdhetjük összeállítani a tortát: Az előzőleg kisütött és lehűtött piskótalap kerül alulra. A piskótalapot meglocsoljuk a tejeskávéval, erre egy adag krém, majd a kávéba merített babapiskóta következik és ismét a krém. ezt addig ismételjük, amíg elfogy a krém. A tortát bevonjuk a felvert tejszínhabban és az oldalát babapiskótával kirakjuk. Arra kell ügyelnünk, hogy a babapiskóták alját egyenlő nagyságra vágjuk le, hogy szép egyenletes legyen a torta oldala. A díszítéshez a torta tetejét kakaóporral szitával meghintjük és virágokkal díszítjük. Mutatós tortát kapunk, ha oldalát egy szép szalaggal átkötve díszítjük.
Fondant-ból, illetve cukrászmasszából mi magunk is nagyon szép virágokat készíthetünk, így nem kell a méregdrága marcipándíszeket készen megvásárolnunk. A rózsa készítése igényel némi gyakorlást, de megéri. Bár még koránt sem tökéletesek a rózsáim, már jó úton haladok. A kis virágokat virág kiszúróval készítettem, a rózsát saját kezűleg meglehet tanulni kiformázni. A rózsák tetejét egy ecset segítségével tortacsillámmal kentem be, így szépen csillog, bár a kép csak pöttyöket ad ebből vissza. Vigyázzunk, hogy bármely masszát használjuk, nagyon ragadnak, érdemes étkezési keményítővel alászórva dolgozni vele, ez jobb, mint a porcukor.
Olcsó tiramisu kehelyben:
Természetesen nem muszáj tortát készíteni, én karácsonykor ennek a receptnek az egyszerű kehely változatát készítettem el. A fenti krém adagból 4-5 kehely jön ki. Piskótát nem szükséges sütni, csupán a tejeskávéba mártott babapiskótákat rétegeztem a krémmel és a tetejét tejszínhabbal díszítettem. Ez egy öt perces desszert, de mintha mestercukrász titkos receptje lenne - olyan finom ez az édesség.
uu de fasza
VálaszTörlésMi már harmadszor sutjuk és nem tudjuk megunni. tökéletes recept :)
VálaszTörlés