Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. december 17., szombat

Eszti máglyarakása

 Hozzávalók:
250g kalács
200g baracklekvár

Tejes részhez: 
500ml tej
1 citrom reszelt héja
1 vanília eszencia

Tojássárgás részhez: 
5db tojássárgája
70g cukor

Párolt almához:
700g alma 
30g cukor 
1 citrom leve 
őrölt fahéj

Habhoz:
70g cukor
5db tojásfehérje


Így készül:
Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. A kalácsot apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. A tejet a citrom héjat és a vaníliát felforraljuk, majd ráöntjük a kalácsokra. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és ezt is a kalácsokra öntjük, óvatosan össze keverjük, hogy ne törjenek el a kalácsok. A összekevert kalácsokat e tepsibe tesszük és  egyenletesen eloszlatjuk. Az almát puhára pároljuk és a kalácsra rétegezzük. A baracklekvár felével megkenjük az almákat és 20 percig 180°-on sütjük. Míg sül, a tojásfehérjéket a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habhoz hozzákeverjük a maradék lekvárt, úgy hogy csíkos maradjon. A habot rárétegezzük az almákra és újabb 10 percig sütjük. 



Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.