Hozzávalók:
500ml tej
1 citrom reszelt héja
1 vanília eszencia
Tojássárgás részhez:
5db tojássárgája
70g cukor
Párolt almához:
700g alma
30g cukor
1 citrom leve
őrölt fahéj
Habhoz:
70g cukor
5db tojásfehérje
Így készül:
Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. A kalácsot apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. A tejet a citrom héjat és a vaníliát felforraljuk, majd ráöntjük a kalácsokra. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és ezt is a kalácsokra öntjük, óvatosan össze keverjük, hogy ne törjenek el a kalácsok. A összekevert kalácsokat e tepsibe tesszük és egyenletesen eloszlatjuk. Az almát puhára pároljuk és a kalácsra rétegezzük. A baracklekvár felével megkenjük az almákat és 20 percig 180°-on sütjük. Míg sül, a tojásfehérjéket a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habhoz hozzákeverjük a maradék lekvárt, úgy hogy csíkos maradjon. A habot rárétegezzük az almákra és újabb 10 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése