Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. december 17., szombat

Karácsonyi készülődés

Saját készítésű ajtódísz
Advent utolsó vasárnapján, ahogy egyre közelebb kerülünk a karácsony napjához, az ajándékok után loholva megfogadtam, hogy az idén a szenteste más lesz, mint a többi. A karácsonyi előkészületek, a jeles naphoz méltó menü megválasztása már eleve feszültséget generál sok háziasszony számára. A folyamatos sütés - főzés elképesztő energiát vesz el és amikor eljutunk odáig, hogy este, meghitten, a családdal szerető körben egy kicsit megnyugodjunk, már ahhoz sincs erőnk, hogy az oly gondosan elkészített vacsora adagunkat maradéktalanul elfogyasszuk. Én legalábbis minden évben így járok, ezért most megfogadtam, hogy különleges, de pikk-pakk elkészíthető finomságokkal lepem meg a férjem és a kislányom, aki egy éves, de szinte megköveteli magának azt az ételt, amit mi felnőttek eszünk. A saját bevásárlólistám ennek tudatában fogom összeállítani. Továbbá ezen túlmenően azt is elhatároztam, hogy idén nem fogok süteményeket sütni. Egyszerű, könnyű desszertet képzelek el, ami a gyomrunk számára is kellemes levezető "kör" lehet.

A lakás díszben gazdagon
De ne szaladjunk ennyire előre. A nagy napig még előttünk áll Advent utolsó vasárnapja. Sokat gondolkodtam, hogyan varázsolhatnám elő a karácsony előtti hangulatot itthon, hogy igazi megpecsételése legyen a szeretet ünnepének eljövetele. A saját készítésű díszek és néhány apró csecse-becse máris varázslatossá teszi kicsiny környezetünk atmoszféráját. 


Persze az Advent nem múlhat el mézeskalács nélkül. Nagyon szeretem a mézes-fahéjas-szegfűszeges illatát, ahogy átjárja az egész lakást és plusz töltetet ad a még visszamaradt rohanó napokhoz. A mézeskalács sütemény nagyszerű ékessége is lehet a karácsonynak, ezért úgy döntöttem, nem adom lejjebb - mézeskalács házikót fogok készíteni. Az eredmény és minden ami kell hozzá (recept, sablon stb.), hétfőn látható lesz itt a blogon természetesen.  

Ígértem, hogy karácsonyi menü ajánlóval várok minden olvasót. Ez nem marad el, holnaptól folyamatosan fogok feltölteni néhány alternatívát és a saját idei menüsoromat is megosztom, mihelyst összeállt. Süteményekben sem lesz hiány, Eszter küldött egy fantasztikus zserbó receptet és az általam készített tiramisu torta az ünnepi édességek egyike lehet. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.