Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. december 29., csütörtök

Csokis trüffel

Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 2 nagy narancs reszelt héja
  • 2 narancs kifacsart leve
  • porcukor
 Így készül:
  1. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk.
  2. Közben a vajat és a tejszínt külön-külön habosra verjük, majd a csokoládéhoz adjuk, és belereszeljük a narancsok héját. valamint a narancs levét belefacsarjuk.
  3. Jégkocka tartóba töltjük és fél órára mélyhűtőbe tesszük.
  4. A mélyhűtőből kivéve a megdermedt trüffeleket porcukorba forgatjuk és a hűtőben tároljuk. Ezt a receptet karácsonykor próbáltam ki és meg kell mondjam finom. Az eredeti recept nem tartalmaz narancslét és porcukor helyett kakaóporba kell megforgatni az édességet, miután gombócokat formáztunk belőle. Persze így is el lehet készíteni, de én a saját változatomra esküszöm. A jégkockatartó praktikus megoldás, mivel így már eleve formázzuk a trüffeleket és nem kell az alakítással bíbelődnünk. Én nagyon szerettem, ahogy szétolvad a csokis narancs íz a számban, a férjem ezt kicsit furcsállta. Erős, intenzív ízvilágát csak az próbálja ki, aki bármikor el tud csábulni egy tábla tömény csokoládétól, mivel a közismert csupa csoki íz domináns. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.