- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
- 2 nagy narancs reszelt héja
- 2 narancs kifacsart leve
- porcukor
Így készül:
- A csokoládét gőz felett felolvasztjuk.
- Közben a vajat és a tejszínt külön-külön habosra verjük, majd a csokoládéhoz adjuk, és belereszeljük a narancsok héját. valamint a narancs levét belefacsarjuk.
- Jégkocka tartóba töltjük és fél órára mélyhűtőbe tesszük.
- A mélyhűtőből kivéve a megdermedt trüffeleket porcukorba forgatjuk és a hűtőben tároljuk. Ezt a receptet karácsonykor próbáltam ki és meg kell mondjam finom. Az eredeti recept nem tartalmaz narancslét és porcukor helyett kakaóporba kell megforgatni az édességet, miután gombócokat formáztunk belőle. Persze így is el lehet készíteni, de én a saját változatomra esküszöm. A jégkockatartó praktikus megoldás, mivel így már eleve formázzuk a trüffeleket és nem kell az alakítással bíbelődnünk. Én nagyon szerettem, ahogy szétolvad a csokis narancs íz a számban, a férjem ezt kicsit furcsállta. Erős, intenzív ízvilágát csak az próbálja ki, aki bármikor el tud csábulni egy tábla tömény csokoládétól, mivel a közismert csupa csoki íz domináns.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése