A bruschetta kedvenc ételeim egyike. Könnyű, finom és 10 perc alatt kész. Napközben általában mindig ezt eszem, néha megspékelem egy szelet camembert sajttal. Ez az olasz előétel, nagyon jó példája annak, hogy nem kell egészségtelen felvágottakon élnünk ahhoz, hogy napközben is finomat és laktató ínyencséget ehessünk. Ráadásul a bruschetta szuper egészséges, hisz nekem is fontos - mint, a legtöbb csecsemőt nevelő anyukának - hogy ne hízzam el az otthon töltött évek alatt. Persze ezért nem vagyok hajlandó semmiről lemondani, pláne a kedvenc ízeimről. Így olyan gyors finomságokat keresek, ami igazán finom és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatom. A bruschetta pont ilyen, ezért ajánlom minden anyukának, fogyókúrázónak és azoknak, akik szeretik az ínycsiklandó, könnyű ételeket.
Hozzávalók (4 személy részére):
4 vékony szelet kenyér
kevés olaj
2 nagyobb paradicsom
egy kis marék friss bazsalikom (a szárított nem jó)
2 gerezd fokhagyma
Így készül:
A paradicsomot megtisztítom és nagyon apró kockákra vágom úgy, hogy közben a belsejét kiszedem és megeszem.
A bazsalikomot megmosom és papírtörlővel felitatom róla a nedvességet, majd ezt is felaprítom és a paradicsommal összekeverem.
A kenyereket megpirítom. Amíg a kenyér pirul, addig a fokhagymát megpucolom.
A pirítósok sötétebbik oldalát alaposan bedörzsölöm fokhagymával és meglocsolom kenyerenként 1/2 evőkanál olajjal.
Végül a kenyerekre halmozom a bazsalikomos-paradicsomos keveréket, amit egy csipet sóval megszórok.
Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése