Hozzávalók (2 személynek):
2 db csirkemellfilé
2 db különböző színű kaliforniai paprika
1 csokor újhagyma
2 cm gyömbér
szójaszósz ízlés szerint
bármilyen hosszú tészta (kb. fél csomag)
Így készül:
A tésztának feltesszük a vizet forrni.
A csirkemellfilét megmossuk és vékony csíkokra vágjuk és 3 ek. szójaszósszal elkeverjük.
A gyömbért lereszeljük, a fokhagymát áttörjük. A csirkét kevés olajon elkezdjük sütni, közben hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért.
Amíg a csirke sül, a megmosott paprikákat csíkokra, a hagymát nagyobb karikákra vágjuk.
A megsült gyömbéres, fokhagymás csirkét kivesszük és a visszamaradt olajban roppanósra sütjük a paprikát.
Mielőtt a paprika kész lenne, belekeverjük a hagymát és pár percig tovább sütjük.
Az elkészült zöldségekhez adjuk a sült húst és az előzőleg kifőzött tésztát.
Ízlésünk szerintit mennyiségű szójaszósszal tovább ízesítjük, ha szükséges sózzuk és összesütjük az egészet néhány pillanatig.
Ezt az ételt wokban a legcélszerűbb elkészíteni, persze bármilyen másik nagyobb serpenyővel is helyettesíthető.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése