Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. július 13., szerda

Gundel palacsinta

Egyik kedvenc desszertem a Gundel palacsinta. Étteremben mindig ezt kérem, de mivel nem gyakran tehetem meg, hogy étterembe menjek, ezért nekiláttam és elkészítettem magamnak ezt a csodát. Ez nem az eredeti recept, mert nem szeretem a fölöslegesen túlbonyolított sütést-főzést. Az eredeti receptet leegyszerűsítettem, hogy könnyebb és gyorsabb legyen elkészíteni. 


Hozzávalók (4 személy részére):

8 db palacsinta

Töltelék:

50 g darált dió
2 dl tej
2 ek. cukor
2 ek. baracklekvár (elhagyható, az eredeti nem tartalmazza, de szerintem jó bele)
2 ek rum

Csokiöntet:

50 g étcsokoládé
2 tojássárgája
1/2 ek. vaj
1,5 dl tej
2 ek. cukor
1/2 ek. vaníliás cukor
1 tk. kakaópor
1 ek. rum

Így készül:

A töltelék hozzávalót összemelegítjük.
A csokiöntethez a csokit a tejjel vízgőz fölött megolvasztjuk.
Ezt követően a megolvasztott csokiba habverő segítségével lassan belekeverjük a tojások sárgáját, majd a többi hozzávalót és visszatéve a gőz fölé még néhány percig melegítjük a szószt, amíg kissé besűrűsödik.
A palacsintákat megtöltjük a diótöltelékkel, összehajtjuk és a csokoládé szósszal leöntjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.