Egyik kedvenc desszertem a Gundel palacsinta. Étteremben mindig ezt kérem, de mivel nem gyakran tehetem meg, hogy étterembe menjek, ezért nekiláttam és elkészítettem magamnak ezt a csodát. Ez nem az eredeti recept, mert nem szeretem a fölöslegesen túlbonyolított sütést-főzést. Az eredeti receptet leegyszerűsítettem, hogy könnyebb és gyorsabb legyen elkészíteni.
Hozzávalók (4 személy részére):
8 db palacsinta
Töltelék:
50 g darált dió
2 dl tej
2 ek. cukor
2 ek. baracklekvár (elhagyható, az eredeti nem tartalmazza, de szerintem jó bele)
2 ek rum
Csokiöntet:
50 g étcsokoládé
2 tojássárgája
1/2 ek. vaj
1,5 dl tej
2 ek. cukor
1/2 ek. vaníliás cukor
1 tk. kakaópor
1 ek. rum
Így készül:
A töltelék hozzávalót összemelegítjük.
A csokiöntethez a csokit a tejjel vízgőz fölött megolvasztjuk.
Ezt követően a megolvasztott csokiba habverő segítségével lassan belekeverjük a tojások sárgáját, majd a többi hozzávalót és visszatéve a gőz fölé még néhány percig melegítjük a szószt, amíg kissé besűrűsödik.
A palacsintákat megtöltjük a diótöltelékkel, összehajtjuk és a csokoládé szósszal leöntjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése