A zöld pesto alapja a friss bazsalikom. A bazsalikom kellemes illatú, pikáns ízű fűszernövény, amelynek felhasználása igen sokoldalú. Számomra a leggyakrabban alkalmazott fűszerek egyike. Véleményem szerint aki megszokta és megszerette az ízét, az később már ragaszkodni fog hozzá. A szárított változata mindenki számára elérhető, de érdemes otthon egy balkonládában termeszteni.
A pestot azoknak ajánlom, akik már megszerették a bazsalikom ízét, mert igen intenzív ízvilágot kölcsönöz az ételnek. Előnye, hogy pillanatok alatt elkészül és még egy finom desszertre is marad idő.
Hozzávalók (2 személyre):
1 nagy csokor bazsalikom (kb 30-35 levél)
5 dkg fenyőmag vagy mandula
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
10 dkg parmezán sajt
1/2 csomag spagetti
csirkemell vagy füstölt szalonna
Így készül:
A a bazsalikom leveleit megmossuk és mandulával, olajjal, fokhagymával és a sajt felével összeturmixoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A spagettit forrásban lévő vízben kifőzzük. A csirkemellet vagy szalonnát megpirítjuk és a pestos spagetti mellé tálaljuk. A pestos tésztát mindenki ízlése szerint megszórhatja a maradék parmezánnal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése