Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 16., csütörtök

Zöld pesto spagettivel

A zöld pesto alapja a friss bazsalikom. A bazsalikom kellemes illatú, pikáns ízű fűszernövény, amelynek felhasználása igen sokoldalú. Számomra a leggyakrabban alkalmazott fűszerek egyike. Véleményem szerint aki megszokta és megszerette az ízét, az később már ragaszkodni fog hozzá. A szárított változata mindenki számára elérhető, de érdemes otthon egy balkonládában termeszteni.
A pestot azoknak ajánlom, akik már megszerették a bazsalikom ízét, mert igen intenzív ízvilágot kölcsönöz az ételnek. Előnye, hogy pillanatok alatt elkészül és még egy finom desszertre is marad idő.

Hozzávalók (2 személyre):

1 nagy csokor bazsalikom (kb 30-35 levél)
5 dkg fenyőmag vagy mandula
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
10 dkg parmezán sajt
1/2 csomag spagetti
csirkemell vagy füstölt szalonna

Így készül:

A a bazsalikom leveleit megmossuk és mandulával, olajjal, fokhagymával és a sajt felével összeturmixoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A spagettit forrásban lévő vízben kifőzzük. A csirkemellet vagy szalonnát megpirítjuk és a pestos spagetti mellé tálaljuk. A pestos tésztát mindenki ízlése szerint megszórhatja a maradék parmezánnal.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.