Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 16., csütörtök

Cukorborsó leves csipetkével

Itt van a friss, zsenge cukorborsó ideje! Mikor, ha nem ilyenkor érdemes levest készíteni belőle. A férjem szerint a cukorborsó leves kizárólag csipetkével az igazi, ezért ilyenkor hiába a sok macera - csipetkével kell csinálni. Nem tagadom igaza van, vannak levesek (pl.: gulyásleves, gombaleves), amelyek elképzelhetetlenek csipetke nélkül. Persze, aki nem akar ezzel bíbelődni nyugodtan helyettesítheti cérnametélttel, vagy bármilyen más levesbetéttel. Csipkedet  a boltokban is kapható száraztésztaként, viszont ezzel vigyázni kell, mivel a főzési ideje jóval hosszabb a házi csipetke főzési idejénél. Vigyázzunk, hogyha túl későn rakjuk a levesbe, mialatt az megpuhul, a zöldségek teljesen szétfőhetnek. Érdemes elolvasni a tészta főzési idejét, hogy így véletlenül se járjunk.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 csomó petrezselyem
cukorborsó ízlés szerint
1 tojás
kb. 10 dkg liszt

Így készül:

A hagymár apróra vágom, a répákat felkarikázom és a petrezselyemmel, valamint a cukorborsóval együtt alaposan megmosom.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, majd rádobom a répákat, a cukorborsót és 2 ek pirospaprikával pár percig, takarék lángon tovább pirítom.
Ezt követően felöntöm annyi vízzel, hogy picit hígabb legyen, mint amilyen sűrűre szeretném főzni, mivel főzés közben a víz párolog. Ízlés szerint sózom, borsózom és ételízesítővel fűszerezem. lassú tűzön főzöm, hogy az ízek összeérjenek, közben kóstolgatom. Addig kell főzni, amíg a zöldségek megpuhulnak.



A csipetkéhez az egy tojást kb 10 dkg liszttel (ez a tojás méretétől is függ) és két csipet sóval összegyúrom, majd az összeállt tésztából apró golyócskákat csipkedek. Kevés liszttel megszóróm, hogy ne ragadjon össze. Érdemes a kezünket is lisztezni, hogy ne ragadjon, így könnyebben és gyorsabban kicsipkedjük a tésztát. A csipkedettet akkor kell a levesbe önteni, ha a zöldségek már megpuhultak. Felforralom és addig főzöm, amíg a golyócskák feljönnek a levesben.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.