Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 23., csütörtök

Zellerkrémleves



Hozzávalók:

1 csomag szárzeller (kb: 30-40 dkg)
1 közepes vöröshagyma
50 dkg szétfövő burgonya
2 dl tejszín (Milli, Parmalat)
1 csipet őrölt szerecsendió
10 merőkanál húsleves alaplé (kockából is lehet)
25 dkg bacon szalonna
bors

Így készül:

A szárzellert alaposan megmossuk és egy cm vastag karikákra szeljük.
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, megmossuk.
A hagymát a héjától megszabadítjuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Miután a hagyma megpuhult hozzáadjuk a zellert és a burgonyát. Pár percig tovább pirítjuk, szerecsendióval ízesítjük.
Ezt követően felöntjük az alaplével (ha nincs alaplénk, akkor 10 merőkanál vízzel felöntjük és 2 db tyúkhúsleves kockát dobunk bele).
Ízlés szerint borsózzuk.
Ha a zöldségek megpuhultak, az egészet összeturmixoljuk, felöntjük tejszínnel és összeforraljuk.
Ha a tejszín darabos lesz a levesben, akkor turmixoljuk ismét simára.
A szalonnát nagyobb darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A levest tányérokba merjük és a sült szalonnával megszórjuk. Igény szerint pirított kenyeret adhatunk mellé.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.