1 csomag szárzeller (kb: 30-40 dkg)
1 közepes vöröshagyma
50 dkg szétfövő burgonya
2 dl tejszín (Milli, Parmalat)
1 csipet őrölt szerecsendió
10 merőkanál húsleves alaplé (kockából is lehet)
25 dkg bacon szalonna
bors
Így készül:
A szárzellert alaposan megmossuk és egy cm vastag karikákra szeljük.
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, megmossuk.
A hagymát a héjától megszabadítjuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Miután a hagyma megpuhult hozzáadjuk a zellert és a burgonyát. Pár percig tovább pirítjuk, szerecsendióval ízesítjük.
Ezt követően felöntjük az alaplével (ha nincs alaplénk, akkor 10 merőkanál vízzel felöntjük és 2 db tyúkhúsleves kockát dobunk bele).
Ízlés szerint borsózzuk.
Ha a zöldségek megpuhultak, az egészet összeturmixoljuk, felöntjük tejszínnel és összeforraljuk.
Ha a tejszín darabos lesz a levesben, akkor turmixoljuk ismét simára.
A szalonnát nagyobb darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A levest tányérokba merjük és a sült szalonnával megszórjuk. Igény szerint pirított kenyeret adhatunk mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése