Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 21., kedd

Sajtos csirkemell bacon köntösben


Hozzávalók (4 személyre):

2 db csirkemellfilé (vagy egy dupla)
2 db tojás
2 ek liszt
5 ek tejföl
kis petrezselyem (elhagyható)
20 dkg trappista vagy ementáli sajt
kb 12 szelet bacon
1 őzgerincforma

Így készül:

Az őzgerincformát kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk, majd a szalonna szeletekkel kibéleljük úgy, hogy a végük kilógjon.

A megtisztított húst felkockázzuk, sózzuk és borsózzuk ízlés szerint.
A sajtot lereszeljük és a tejföllel, tojásokkal, petrezselyemmel,  csipet sóval valamint a liszttel elkeverjük.
A masszába belekeverjük a csirkemellet és az egészet az előkészített őzgerincformába öntjük.
180 fokon kb 40-45 percig sütjük.

Ez a recept az általam leggyakrabban készített és legkedveltebb ételek egyike. Erre a receptre is a no salty oldalán akadtam rá és nyomban kipróbáltam. A kislányom keresztelőjén is elkészítettem, mivel nincs vele túl sok macera és aki csak kóstolta, mindenkinek ízlett.



Zöldséges változat:

A csirkemell helyett előre megfőzött spárgát  vagy brokkolit is használhatunk. Az elkészítés ugyanaz, mint a csirkés változat, csak kevesebb ideig kb. 20 percig elég sütni.

Köretnek szinte bármi tálalható, nyáron legjobb a grillezett zöldség.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.