Hozzávalók (4 személyre):
2 db csirkemellfilé (vagy egy dupla)
2 db tojás
2 ek liszt
5 ek tejföl
kis petrezselyem (elhagyható)
20 dkg trappista vagy ementáli sajt
kb 12 szelet bacon
1 őzgerincforma
Így készül:
Az őzgerincformát kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk, majd a szalonna szeletekkel kibéleljük úgy, hogy a végük kilógjon.
A megtisztított húst felkockázzuk, sózzuk és borsózzuk ízlés szerint.
A sajtot lereszeljük és a tejföllel, tojásokkal, petrezselyemmel, csipet sóval valamint a liszttel elkeverjük.
A masszába belekeverjük a csirkemellet és az egészet az előkészített őzgerincformába öntjük.
180 fokon kb 40-45 percig sütjük.
Zöldséges változat:
A csirkemell helyett előre megfőzött spárgát vagy brokkolit is használhatunk. Az elkészítés ugyanaz, mint a csirkés változat, csak kevesebb ideig kb. 20 percig elég sütni.
Köretnek szinte bármi tálalható, nyáron legjobb a grillezett zöldség.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése