Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 23., csütörtök

Töltött batyuk

Ezt az ételt valamilyen leves után szoktam elkészíteni és mivel kiadós mennyiségű és laktató, másnap reggelire is marad (persze függ attól, hogy hány tagú család részére készíti az ember).




Hozzávalók (kb 15 darabhoz):

1 kg liszt
5 dl tej
1/2 kocka élesztő
12 dkg olvasztott margarin
1 ek cukor
1 tojás
két kk só

Töltelék:

Juhtúrós változat:

40 dkg juhtúró
1 marék kapor vagy petrezselyem

Fűszervajas változat:

40 dkg fűszervaj ízlés szerint (zöldfűszeres)
7 szelet füstölt sonka
15 szelet sajt

Így készül:

Az élesztőt a langyos tejben a szokásos módon felfuttatjuk (a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és 1 ek cukorral simára keverjük. A tetejét 1 ek liszttel megszórjuk és kb 20 percre meleg helyre tesszük.)
Miután az élesztőt megfuttattuk, a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk, majd letakarva meleg helyre téve kb 15-20 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.
Ezalatt a tölteléket előkészítjük:
A túrós változathoz a kaprot megmossuk és apróra szeljük és a juhtúróval összekeverjük.
A fűszervajas változathoz a vajat kikeverjük, hogy kenhető legyen, a sonkákat elfelezzük.

Ha a tészta megkelt kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és kb 15 darab téglalapot vagy négyzetet vágunk ki belőle (ahogy kijön).
A tészták felét megkenjük a kapros túróval, vagy a fűszervajjal. A fűszervajas változatnál 1-1 szelet sonkát és sajtot helyezünk a megvajazott tésztákra.
Ezt követően a tészták másik felét ráhajtjuk a töltelékre és a szélét jól összenyomkodjuk.
Az így elkészült batyukat egy ujjnyi magasságú olajban aranybarnára sütjük közepes lángon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.