Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 27., hétfő

Rustichella szendvics

PIADANA:

Aki járt már Olaszországban tudja, hogy szinte minden olasz bárban megtalálható ez a kenyér. A piadana gyakorlatilag egy kelesztés nélküli kenyér, amelyet kedvünk szerint tölthetünk. Elkészítése nagyon egyszerű és a végeredmény fantasztikus. A férjemmel tegnap valami könnyű, de laktató vacsorára vágytunk és ekkor ötlött belém, hogy találkoztam valamikor egy ilyen recepttel. Megkerestem és íme az eredmény:


Hozzávalók 6 db lepényhez:

60 dkg liszt
15 dkg margarin
1 mk. szódabikarbóna vagy sütőpor
1+1/4 teáskanál só
langyos víz

Így készül:

A lepény hozzávalóit összegyúrjuk annyi langyos vízzel, hogy kemény tésztát kapjunk. 30 percig hagyjuk pihenni. Ezt követően 6 db kisgombócot formázunk és 1-2 mm vastag kb. kistányér nagyságú korongot gyúrunk. A lepények mindkét oldalát teflonserpenyőben, zsiradék nélkül kb 1,5-1,5 percig sütjük.
Az így kapott piadana-t tetszés szerint tölthetjük.

Én úgy tudom, hogy az eredeti rustichella szendvics tölteléke sonka, ruccola, mozzarella és paradicsom. 
Mi a mozzarella helyett camembert-rel készítettük és majonézt is adtam hozzá.

Az eredeti recept szerint a margarin helyett sertészsírral készül, de mivel én egyáltalán nem használok zsírt, margarinnal helyettesítettem és így is nagyon finom lett.

Aki csak teheti próbálja ki, mert megéri!

Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.