PIADANA:
Aki járt már Olaszországban tudja, hogy szinte minden olasz bárban megtalálható ez a kenyér. A piadana gyakorlatilag egy kelesztés nélküli kenyér, amelyet kedvünk szerint tölthetünk. Elkészítése nagyon egyszerű és a végeredmény fantasztikus. A férjemmel tegnap valami könnyű, de laktató vacsorára vágytunk és ekkor ötlött belém, hogy találkoztam valamikor egy ilyen recepttel. Megkerestem és íme az eredmény:
Hozzávalók 6 db lepényhez:
60 dkg liszt
15 dkg margarin
1 mk. szódabikarbóna vagy sütőpor
1+1/4 teáskanál só
langyos víz
Így készül:
A lepény hozzávalóit összegyúrjuk annyi langyos vízzel, hogy kemény tésztát kapjunk. 30 percig hagyjuk pihenni. Ezt követően 6 db kisgombócot formázunk és 1-2 mm vastag kb. kistányér nagyságú korongot gyúrunk. A lepények mindkét oldalát teflonserpenyőben, zsiradék nélkül kb 1,5-1,5 percig sütjük.
Az így kapott piadana-t tetszés szerint tölthetjük.
Én úgy tudom, hogy az eredeti rustichella szendvics tölteléke sonka, ruccola, mozzarella és paradicsom.
Mi a mozzarella helyett camembert-rel készítettük és majonézt is adtam hozzá.
Az eredeti recept szerint a margarin helyett sertészsírral készül, de mivel én egyáltalán nem használok zsírt, margarinnal helyettesítettem és így is nagyon finom lett.
Aki csak teheti próbálja ki, mert megéri!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése