Hozzávalók (2 személyre):
4 szelet borjúszelet vagy sertéskaraj
4 szelet sonka
4 levél zsálya
1 dl fehérbor
2dl tejszín
1 dl húslé
Így készül:
A húst sózzuk, borsózzuk, kiklopfoljuk.
A húsokra egyenként 1 szelet sonkát és egy levél zsályát teszünk, majd félbehajtjuk és hústűvel összetűzzük. A húst kevés, felmelegített olajban kissé pirosra sütjük. A megpirult húst egy tányérra tesszük.
A visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a fehérbort, a húslét és végül a tejszínt. Ha túl hígnak találjuk az öntetet étkezési keményítővel sűríthetjük (1 kanál keményítőt elkeverünk kis vízzel és a mártáshoz öntjük. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik.)
Köretnek tagliatelle tésztát ajánlok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése