Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. június 12., vasárnap

Saltimbocca fehérboros mártással

Hozzávalók (2 személyre):

4 szelet borjúszelet vagy sertéskaraj
4 szelet sonka
4 levél zsálya
1 dl fehérbor
2dl tejszín
1 dl húslé

Így készül:

A húst sózzuk, borsózzuk, kiklopfoljuk.
A húsokra egyenként 1 szelet sonkát és egy levél zsályát teszünk, majd félbehajtjuk és hústűvel összetűzzük. A húst kevés, felmelegített olajban kissé pirosra sütjük. A megpirult húst egy tányérra tesszük.
A visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a fehérbort, a húslét és végül a tejszínt. Ha túl hígnak találjuk az öntetet étkezési keményítővel sűríthetjük (1 kanál keményítőt elkeverünk kis vízzel és a mártáshoz öntjük. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik.)
Köretnek tagliatelle tésztát ajánlok.

Jó étvágyat!


A zsálya egyik kedvenc fűszernövényem. Igen érdekes ízt kölcsönöz az ételnek, azonban igen intenzív íze miatt csak óvatosan szabad adagolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.