Hozzávalók:
2 dl tejszín
1/2 kg túró
1 cs zselatin fix
10 dkg + 1 ek porcukor
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
lekvár ízlés szerint
babapiskóta
Így készül:
- A tejszínt felverjük 1 ek. porcukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal.
- A túrót 10 dkg porcukorral és a citrom reszelt héjával krémesre keverjük.
- A két krémet összevegyítjük.
- Az őzgerinc formánkat folpack-kal kibéleljük, és a krém 1/3-át beleöntjük.
- Ezt követően ízlés szerinti mennyiségű lekvárt csurgatunk a tetejére.
- Ezt addig ismételjük, amíg a krém elfogy.
- A végén babapiskótával rakjuk ki, és hűtőszekrényben pár órát pihentetjük, majd egy tálcára borítjuk, és a folpackot eltávolítjuk róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése