Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. február 18., péntek

Túrós habos


Hozzávalók:

2 dl tejszín
1/2 kg túró
1 cs zselatin fix
10 dkg + 1 ek porcukor
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
lekvár ízlés szerint
babapiskóta

Így készül:
  1. A tejszínt felverjük 1 ek. porcukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal.
  2. A túrót 10 dkg porcukorral és a citrom reszelt héjával krémesre keverjük.
  3. A két krémet összevegyítjük.
  4. Az őzgerinc formánkat folpack-kal kibéleljük, és a krém 1/3-át beleöntjük.
  5. Ezt követően ízlés szerinti mennyiségű lekvárt csurgatunk a tetejére.
  6. Ezt addig ismételjük, amíg a krém elfogy.
  7. A végén babapiskótával rakjuk ki, és hűtőszekrényben pár órát pihentetjük, majd egy tálcára borítjuk, és a folpackot eltávolítjuk róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.