A mélyhűtés lehetővé teszi az ételek hosszabb tárolását, anélkül, hogy az élelmiszer fontos tápanyagokat veszítene. A mélyhűtő hőmérséklete -18 C és -22 C között legyen.
Mit miben érdemes tárolni?
A levest, főzelékeket és feldarabolt zöldségeket műanyag edényben érdemes tárolni. Nyers húst, gombát műanyag zacskóban rakjuk a mélyhűtőbe. A cukorborsót, babot fagyasztás előtt leforrázzuk és ezt követően kerül a zacskóba vagy tálba.
Kiolvasztás:
A bogyós és csonthéjas gyümölcsöket, tejtermékeket, a húst a hűtőszekrényben olvasszuk ki.
A tésztaféléket és a nyers süteményeket szobahőmérsékleten olvasszuk ki.
A zöldségeket, halat, gyümölcsöt és a készételeket mikróban érdemes kiolvasztani.
Amennyiben a fenti módon járunk el, megőrizzük az ételek ízét, zamatát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése