Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. február 25., péntek

A fagyasztás fortélyai

A mélyhűtés lehetővé teszi az ételek hosszabb tárolását, anélkül, hogy az élelmiszer fontos tápanyagokat veszítene. A mélyhűtő hőmérséklete -18 C és -22 C között legyen.

Mit miben érdemes tárolni?

A levest, főzelékeket és feldarabolt zöldségeket műanyag edényben érdemes tárolni. Nyers húst, gombát műanyag zacskóban rakjuk a mélyhűtőbe. A cukorborsót, babot fagyasztás előtt leforrázzuk és ezt követően kerül a zacskóba vagy tálba.

Kiolvasztás:

A bogyós és csonthéjas gyümölcsöket, tejtermékeket, a húst a hűtőszekrényben olvasszuk ki.
A tésztaféléket és a nyers süteményeket szobahőmérsékleten olvasszuk ki.
A zöldségeket, halat, gyümölcsöt és a készételeket mikróban érdemes kiolvasztani.

Amennyiben a fenti módon járunk el, megőrizzük az ételek ízét, zamatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.