Megújult a blog!

Kedves Olvasó!

Köszöntök mindenkit megújult Blogomon!

A korábban Ági konyhája néven megismert blogomat teljes egészében átalakítottam annak érdekében, hogy még érdekesebb és szerethetőbb legyen az oldal. A Csupa csuda konyhám már nem csak egy szokványos receptközlő oldal, hanem egy online gasztro magazin. Az elnevezést azzal érdemelte ki, hogy a recepteken túl érdekes és aktuális témákat tartalmaz az oldal.

Nézz körül Nálam, Jó kikapcsolódást kívánok!

2011. február 24., csütörtök

Ízes-túrós


Hozzávalók:

2 rúd (2*4 tojásból) baracklekváros piskótatekercs (lehet bolti is)
50 dkg túró
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 csomag zselatinpor
őszibarack befőtt

Így készül:

A zselatinport az őszibarack befőtt levével felmelegítjük (az zacskó hátoldalán található mennyiséget kell figyelembe venni), ezalatt a habtejszínt felverjük. A felmelegített zselatint hagyjuk hűlni, amíg a túrót a cukorral, a citrom reszelt héjával simára keverjük. A túrós keveréket és a tejszínhabot nagy mozdulatokkal összeforgatjuk, hogy a hab ne essen össze. Ha a zselatin kellően kihűlt (de még nem dermedt meg), a túrókrémhez keverjük.
Egy félkör alakú salátás tálat folpack-kal kibéleljük és a piskótatekercs szeletekkel kirakjuk a tál belsejét. A túrós krémet a piskótára halmozzuk. A krém tetejét a maradék piskótaszeletekkel bevonjuk. A hűtőben pár órát hagyjuk dermedni, majd egy tálcára borítjuk és a fóliát eltávolítjuk a süteményről.

Kezdő háziasszonyok is nyugodt szívvel elkészíthetik, mert nem lehet elrontani.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ételfotók

Az ételekről általam készített képek - amatőr jellegüknél fogva - a receptek valódiságát tükrözik, vagyis azt látod, amit kapsz, ha elkészíted.

Az oldalon található szövegek és a receptekhez tartozó fotók saját tulajdonom, engedélyem nélkül nem közölhető.