Hozzávalók:
2 rúd (2*4 tojásból) baracklekváros piskótatekercs (lehet bolti is)
50 dkg túró
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 csomag zselatinpor
őszibarack befőtt
Így készül:
A zselatinport az őszibarack befőtt levével felmelegítjük (az zacskó hátoldalán található mennyiséget kell figyelembe venni), ezalatt a habtejszínt felverjük. A felmelegített zselatint hagyjuk hűlni, amíg a túrót a cukorral, a citrom reszelt héjával simára keverjük. A túrós keveréket és a tejszínhabot nagy mozdulatokkal összeforgatjuk, hogy a hab ne essen össze. Ha a zselatin kellően kihűlt (de még nem dermedt meg), a túrókrémhez keverjük.
Egy félkör alakú salátás tálat folpack-kal kibéleljük és a piskótatekercs szeletekkel kirakjuk a tál belsejét. A túrós krémet a piskótára halmozzuk. A krém tetejét a maradék piskótaszeletekkel bevonjuk. A hűtőben pár órát hagyjuk dermedni, majd egy tálcára borítjuk és a fóliát eltávolítjuk a süteményről.
Kezdő háziasszonyok is nyugodt szívvel elkészíthetik, mert nem lehet elrontani.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése