A kislányom névnapjára készítettem ezt a tortát, ami osztatlan sikert aratott. A dióból nagyon szeretek sütemények sütni, mert szerintem az egyik legfinomabb alapanyagok egyike. Mivel van egy bevált, isteni finom diókrém receptem, gondoltam elkészítem a torta változatát. Igazi házi torta, igazi ízekkel, semmi adalékanyag. A torta tésztája gyakorlatilag egy diós piskóta. A krém egy grízes, vajas krém, ami az mellett, hogy finom, igazán selymes és egyáltalán nem fullasztós vajas ízű. A torta teteje mi más is lehetne, mint csoki. Én azonban nem szeretem a boltban kapható tortabevonókat, véleményem szerint elrontja a süteményt, ha nem minőségi bevonót használunk. Nekem itt vidéken még nem sikerült olyan tortabevonót találnom, ami ízlett volna, ezért én kizárólag Milka csokival szoktam ezt megoldani. Kicsit költséges belátom, de aki mindig a lehető legjobbat akarja kapni, az rászán kicsit több összeget. Persze sokan most vitatkoznának velem, mert azt mondják, hogy nem szabad 60%-os kakaótartalom alatti csokival szóba állni. Bizonyára a nevesebb cukrászdákban erre odafigyelnek, én pedig megtartom az arany középutat magamnak, ami a csokoládét illeti.
A torta széle tejszínhabbal van díszítve.
A torta széle tejszínhabbal van díszítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése